Διαβούλευση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με τους Δήμους Άργους Ορεστικού και Βελβεντού

2 Min Read

Με τη συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βελβεντού ολοκλήρωσε, χθες, τις συναντήσεις του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που ξεκίνησε με τις τοπικές κοινωνίες. Ενόψει της εφαρμογής των νέων ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων, επεσήμανε την προτεραιότητα αναζήτησης και καταγραφής αναγκαίων μελετών για το νεοσύστατο Δήμο, τονίζοντας την αρωγή της Περιφέρειάς για την ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Παράλληλα με την προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου μέσα στους επόμενους δυο μήνες, ο κ. Κασαπίδης τόνισε τη δυνατότητα αξιοποίησης υπαρχουσών μελετών, οι οποίες εμπίπτουν στους άξονες πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Περιφερειακή Αρχή για μια σειρά δέκα προτεραιοτήτων που αφορούν στο σύνολο των φορέων της αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας μας. Ταυτόχρονα, έγινε παρουσίαση από τον Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Κοζάνης κ. Τσιούμαρη Γρηγόριο, της εκτέλεσης και του προγραμματισμού έργων που υλοποιούνται από τη Περιφέρεια στα όρια του Δήμου Βελβεντού.

Νωρίτερα, το πρωί, ο κ. Κασαπίδης ξεκίνησε τις συναντήσεις του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους Ορεστικού, όπου και έγινε αναλυτική παρουσίαση των αξόνων και των κατευθύνσεων των προγραμμάτων της επικείμενης προγραμματικής περιόδου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το Δήμαρχο κ. Κεπαπτσόγλου Παναγιώτη στην έλλειψη προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες που επιβλέπουν και υλοποιούν τα έργα, γεγονός που καθυστερεί την ολοκλήρωση τους, αλλά και την απορρόφηση των κονδυλίων.

Από την πλευρά του ο κ. Κασαπίδης ενημέρωσε για τις ενέργειες που έγιναν έγκαιρα από τον ίδιο, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Λυσσαρίδη Νίκο, για την αντιμετώπιση της κρίσιμης αυτής αδυναμίας, αξιοποιώντας στελέχη της Μ.Ο.Δ. που θα υποστηρίζουν τους Δήμους και άλλους τελικούς δικαιούχους της Περιφέρειάς μας, τόσο στην ωρίμανση μελετών, όσο και λίγο αργότερα στην εκτέλεση των έργων.

Στο ενδιάμεσο των συναντήσεων του με τα δύο Δημοτικά Συμβούλια, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε στην Καστοριά με τους ντοματοπαραγωγούς της περιοχής, με τους οποίους είχε διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα του κλάδου, αλλά και για τις δυνατότητες ενίσχυσης της προοπτικής του, μέσα από στοχευμένες ενέργειες, στις οποίες και συμφώνησαν.

 

Μοιραστείτε την είδηση