Διαξιφισμοί των Βουλευτών για τις επίκαιρες ερωτήσεις για την Ακρινή – Ο Δήμαρχος Κοζάνης τους καλεί να υλοποιήσουν αυτό για το οποίο δεσμεύτηκαν

5 Min Read

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν οι τέσσερις κυβερνητικοί βουλευτές της Κοζάνης με τον βουλευτή της ΝΔ Γ. Κασαπίδη, με αφορμή την κατάθεση από τον τελευταίο επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή για την μετεγκατάσταση της Ακρινής.
Στη λαϊκή συνέλευση του χωριού την πεσμένη Κυριακή αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η κατάθεση επίκαιρης ερώτησης από τους βουλευτές, ως μέσο πίεσης στον υπουργό, προκειμένου να απαντήσει για το χρονοδιάγραμμα και το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την απαλλοτρίωση του οικισμού.
Η κατάθεση της επίκαιρης ερώτησης, ενώ ήταν προγραμματισμένη να γίνει από κοινού, έγινε μόνο από τον Γ. Κασαπίδη δύο μέρες μετά και τώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορούν πως δεν τήρησε τη συμφωνία και δεν επιθυμεί συνεργασία, εξυπηρετώντας δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες.

Από την πλευρά του ο ίδιος ο Γ. Κασαπίδης, απαντώντας στις αιτιάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τους καλεί να μάθουν τον κανονισμό της Βουλής μιας και όπως λέει η επίκαιρη ερώτηση υπογράφεται μόνο από έναν βουλευτή και περιμένει να καταθέσουν κι εκείνοι τις δικές τους τέσσερις επίκαιρες ερωτήσεις όπως είχαν δεσμευτεί εντός της εβδομάδας.
Θ. Μουμουλίδης: Με τον τρόπο που λειτουργεί ο Γ. Κασαπίδης αποδυναμώνει την κοινή προσπάθεια
«Ο κ. Κασαπίδης είχε όλο τον καιρό να καταθέσει την επερώτηση. Προβληματίζομαι ιδιαίτερα για τις τακτικές που χρησιμοποιεί το πολιτικό προσωπικό της περιοχής. Δεν έγινε σεβαστή η απόφαση της λαϊκής συνέλευσης για κοινή κατάθεση από τον κ. Κασαπίδη, που έχει μια αγωνία να καταθέσει μόνος του. Δεν με αφορούν ούτε αισθητικά, ούτε ιδεολογικά αυτές οι τακτικές, αυτό το είδους το πολιτεύεσθαι.
Θα μπορούσαμε για το συμφέρον των κατοίκων της περιοχής να υποστηρίξουμε τη συλλογικότητα τη συνεργασία. Αυτό προτείναμε και αυτό θα έπρεπε να κάνουμε όλοι. Με τον τρόπο που λειτουργεί ο κ. Κασαπίδης αποδυναμώνει την κοινή προσπάθεια».
Γ. Θεοφύλακτος: Αθέτησε την υπόσχεσή του και κινήθηκε με ίδιο όφελος
«Στηρίζουμε την κυβέρνηση, συμπράττουμε ωστόσο στο σοβαρό αυτό ζήτημα της Ακρινής με τον βουλευτή της ΝΔ. Η αθέτηση της υπόσχεσης δεν ήταν καθόλου σωστή και δείχνει ότι κινήθηκε προς ίδιο όφελος και όχι προς όφελος των κατοίκων της Ακρινής».
Γ. Κασαπίδης: Έχουν εγκλωβιστεί στην αυστηρή κριτική που μου άσκησαν με βαρείς χαρακτηρισμούς και τώρα θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να καταθέσουν επίκαιρη ερώτηση υπογεγραμμένη από τους τέσσερις
«Εφόσον αποφασίστηκε να γίνει μια κοινή παρέμβαση, επιλέχθηκε η επίκαιρη ερώτηση που είναι το μόνο κοινοβουλευτικό μέσο που προκαλεί την παρουσία του υπουργού, αν και εφόσον φυσικά το επιθυμεί να παρευρεθεί και να απαντήσει. Αυτό λοιπόν που θα περίμενε κανείς θα ήταν και οι αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν κι εκείνοι τις επίκαιρες ερωτήσεις τους ακολουθώντας όσα αποφασίστηκαν στη λαϊκή συνέλευση.
Αν θελήσουν να κάνουμε από κοινού μ ια απλή ερώτηση, που μπορούμε να την υπογράψουμε και από διαφορετικά κόμματα βουλευτές, αυτό είναι αντικείμενο μιας άλλης συζήτησης που μπορούμε να κάνουμε.
Έχουν εγκλωβιστεί στην αυστηρή κριτική που μου άσκησαν με βαρείς χαρακτηρισμούς και τώρα θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να καταθέσουν επίκαιρη ερώτηση υπογεγραμμένη από τους τέσσερις. Μάλιστα ο κ. Ντζιμάνης και ο κ. Θεοφύλακτος παραπέμπουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτό ας το διαχωρίσουν. Ασκώ τα καθήκοντά μου όπως με εμπιστεύθηκαν οι πολίτες και έχω την ηθική υποχρέωση να τα ασκώ μέχρι τη λήξη της θητείας μου και αυτό θα πράξω.

Λ. Ιωαννίδης: Περιμένω από τους Βουλευτές να υλοποιήσουν αυτό για το οποίο δεσμεύτηκαν
Την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι 4 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσαν –ακόμη- την επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή όπως είχαν δεσμευτεί, εκφράζει ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης. «Εμείς αναμένουμε την υλοποίηση αυτής της απόφασης και το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμη προφανώς και είναι ένα ζήτημα το οποίο μας ανησυχεί. Είναι πάρα πολύ σημαντικό απέναντι στην κοινωνία της Ακρινής, ο καθένας μας να τοποθετείται δημοσίως και να δεσμεύεται με αυτά που λέει» δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης. Ο ίδιος έστειλε μήνυμα στους εργαζόμενους της ΔΕΗ ότι είναι στο πλευρό τους και απευθυνόμενος σε όλους όσους λένε πως ο Δήμαρχος Κοζάνης επιθυμεί την παύση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης στην περιοχή δήλωσε χαρακτηριστικά «κοινωνία και εργαζόμενοι είναι το ίδιο για εμάς και μας απασχολεί το μέλλον αυτού του τόπου. Οποιοσδήποτε διαχωρισμούς και έντεχνες αντιπαραθέσεις δεν πρόκειται να ανεχτούμε και δεν θα περάσουν στην κοινωνία».

Μοιραστείτε την είδηση