Διεθνής Ημέρα Μουσείων «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».

2 Min Read

Την Πέμπτη 18 Μαϊου 2017, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που γιορτάζεται την ίδια ημέρα κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

- Advertisement -

Το 2017, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».

 

Με την επιλογή του θέματος αυτού το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τα μουσεία ως φορείς κοινωνικής ειρήνης, πιστεύοντας ότι η παρουσίαση αμφιλεγόμενων ή αμφισβητούμενων ζητημάτων μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την κοινωνική συμφιλίωση και την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων. Τα μουσεία μπορούν να συμβάλουν στην κατανόηση δύσκολων, αντιφατικών ή σύνθετων πτυχών της ανθρώπινης ιστορίας.

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και η Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης

θα «μιλήσουν» για την

Γυναίκα στην Αρχαιότητα.

(ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία, δραστηριότητες, ενδυμασία, καλλωπισμός).

Στόχος της προτεινόμενης εκδήλωσης είναι να γνωρίσουν οι μαθητές και το ευρύ κοινό, περιδιαβάζοντας τις αίθουσες των δύο μουσείων, την καθημερινότητα της γυναίκας στον αρχαίο κόσμο, όπως αυτή αποτυπώνεται και αποκαλύπτεται μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι μαθητές που θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής θα έχουν την δυνατότητα, στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του, να δώσουν πνοή στον πηλό και στις πλαστελίνες πλάθοντας τις εντυπώσεις που αποκόμισαν, και στην Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης να τις αποτυπώσουν ζωγραφίζοντας.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές της Α΄/Βάθμιας και Β΄/Βάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στο ευρύ κοινό. Η διάρκειά του είναι από τις 10 έως τις 2μμ.

 

Την Πέμπτη 18 Μαΐου, η είσοδος είναι ελεύθερη

στα Δημόσια Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους

Μοιραστείτε την είδηση