Δικαίωση για το Δήμο Εορδαίας η ένταξη στο Σ.Ε.Σ. της κατασκευής του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας και Διαβίωσης ΑΜΕΑ

2 Min Read

Την πλήρη ικανοποίησή του για την ένταξη στο Σ.Ε.Σ. της κατασκευής χώρων του «Κέντρου Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση» , εξέφρασε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας για τη σημαντική αυτή εξέλιξη, στα πλαίσια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης .
Ο Δήμαρχος Εορδαίας ζήτησε την αποδοχή της πράξης ένταξης του εν λόγω, έργου από το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου , τονίζοντας ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική κοινωνική δομή προϋπολογισμού 3.712.877,67 ευρώ , που θα στεγαστεί στο κτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης –Πρεσπών και Εορδαίας , το οποίο ανεγέρθη ως γηροκομείο πλησίον του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας .
Δίνοντας κάποια στοιχεία για την πορεία του έργου ο κ. Ζαμανίδης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας υπέβαλλε την πρόταση στο ΕΣΠΑ για την ένταξη αυτού του έργου , που διαχρονικά ήθελε να υλοποιήσει ο Δήμος. Χρειάστηκε μεγάλη προετοιμασία και καταβλήθηκε σημαντική προσπάθεια από τις Υπηρεσίες του Δήμου για να ξεπεραστούν κάποια μελετητικά θέματα αναφορικά με τον αριθμό των ωφελούμενων που καταφέραμε, ερευνώντας την ανάλογη Νομοθεσία, να φτάσουμε από τα 11 , στα 50 άτομα , ενώ εξασφαλίσαμε και όλες τις αδειοδοτήσεις . Παρά το γεγονός ότι οι υποβληθείσες προτάσεις στο ΕΣΠΑ υπερέβαιναν τον συνολικό προϋπολογισμό του μέτρου , εν τούτοις, η πρόταση του Δήμου για το Κέντρο Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση αξιολογήθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή με τη μεγαλύτερη βαθμολογία, ώστε σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση της αποδοχής ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ , όπου γενικά έχουμε μία καλή ροή εντάξεων έργων . Νιώθουμε δικαιωμένοι για το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στη διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών προκειμένου να λάβουμε την προέγκριση δημοπράτησης και το έργο να πάρει την οδό της διαγωνιστικής διαδικασίας ».

Μοιραστείτε την είδηση