Δικαίωση για το Δήμο Κοζάνης και τη Δυτική Μακεδονία η μη επιβάρυνση του επιπλέον κόστους διαχείρισης απορριμμάτων μέχρι να εφαρμοστεί το τέλος ταφής

2 Min Read

H έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων είναι προ των πυλών. Ένα έργο, που με τις όποιες ενστάσεις και παρατηρήσεις μας, με τις σημαντικές βελτιώσεις στους όρους της συμφωνίας που πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τα ανοιχτά ζητήματα που παραμένουν ακόμη και είναι υπό συζήτηση , κινείται στην σωστή κατεύθυνση. Σε αυτήν της αντιμετώπισης ενός πολυσύνθετου προβλήματος, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

H χθεσινή μέρα όμως ήταν σημαντική και για ένα ακόμη λόγο. Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, δια στόματος του Υφυπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα, έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου Κοζάνης και της ΔΙΑΔΥΜΑ, ώστε να γίνει ηπιότερη η προσαρμογή των τελών χρήσης του συστήματος για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, που θα απαιτηθεί από τον Ιούνιο.

- Advertisement -

Μια δικαίωση του Δήμου Κοζάνης, που έκανε σαφές πως δεν θα δεχτεί την αδικία της επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας για το λόγο και μόνο ότι διαχειρίζονται ορθολογικά τα απορρίμματά τους βάσει του ΕΣΔΑ, την ώρα που άλλες περιοχές της χώρας δαπανούν σημαντικά μικρότερα ποσά, πετώντας τα απορρίμματά τους σε ΧΥΤΑ ή χωματερές, κατά παράβαση Κοινοτικών Οδηγιών.

Μια ευκαιρία επίσης να φανεί το επίπεδο αντιπολίτευσης στο Δήμο Κοζάνης, που είχε χαρακτηρίσει τον προϋπολογισμό του 2017 ανειλικρινή, γιατί όπως ανέφεραν δεν εγγράψαμε το επιπλέον κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων και έκαναν λόγο για αύξηση των δημοτικών τελών. Τα σχόλια περιττεύουν. ..

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι μια πολύ σύνθετη διαδικασία. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, παρά μόνο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και στην κατεύθυνση αυτή κινούμαστε όλο αυτό το διάστημα.

Μοιραστείτε την είδηση