Δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές από τον Δημήτρη Δόκο

3 Min Read

Ο μικρός επαγγελματίας έχει κάθε συμφέρον από ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Στις 9 Ιούνη στέλνουμε μήνυμα ενάντια στον «Γολγοθά» που μας έχουν επιβάλλει ΕΕ και κυβερνήσεις

- Advertisement -

Με πιο ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ καταδικάζουμε την ΕΕ της βαρβαρότητας, την κυβέρνηση της ΝΔ και τους άλλους επίδοξους διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Η οργή και η αγανάκτηση των αυτοαπασχολούμενων της Κοζάνης είναι μεγάλη.

Η φοροληστεία και η ακρίβεια καλπάζει στα σπίτια και στα μαγαζιά μας.

Το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ και οι χιλιάδες θέσεις εργασίας ,που χάθηκαν και θα χαθούν, έχουν εντείνει τα προβλήματά μας.

Η εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας μας αναγκάζει να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η ανησυχία και ο προβληματισμός μας για την εμπλοκή της χώρας σε δύο πολέμους (Ουκρανία, Μέση Ανατολή) είναι μεγάλη.

Όλα τα παραπάνω δεν έπεσαν από τον ουρανό, αλλά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων, της σημερινής της ΝΔ που τα υποτάσσουν όλα στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων.

Εμάς, τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, μας θεωρούν «προβληματικό στοιχείο για την ελληνική οικονομία».

Κοροϊδεύουν ότι η ΕΕ «δίνει χρήματα» που θα τονώσουν και τις μικρές επιχειρήσεις. Τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση για την απορρόφηση των χρημάτων από το λεγόμενο «Ταμείο Ανάκαμψης» μιλούν από μόνα τους: από τα 4,9δις  που έχουν μέχρι στιγμής «συμβολαιοποιηθεί» μόνο το 15,7% κατευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βεβαία ότι μια «μεσαία» επιχείρηση για τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να έχει μέχρι και 250 άτομα, ενώ μια μικρή μέχρι 50 άτομα προσωπικό. Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο 7 πολύ μικρές επιχειρήσεις κατάφεραν να λάβουν δάνεια  σε αυτό το πρόγραμμα. Ενώ τα μόνα χρήματα που πήραν οι μικρές επιχειρήσεις των αυτοαπασχολούμενων είναι για voucher ψηφιακού εκσυγχρονισμού  των My Data, που  αποτελεί μια ακόμα θηλιά στο λαιμό μας. Βέβαια, ακόμα και αυτά τα χρήματα προέρχονται από την άγρια φοροαφαίμαξη του λαού.

Επομένως, καταρρίπτεται ο μύθος ότι οι αυτοαπασχολούμενοι θα «ευημερούν» σε μια οικονομία με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, συνυπάρχοντας «αρμονικά» με την κυριαρχία των μονοπωλίων.

Είναι ολοφάνερο ότι το μεγάλο κεφάλαιο κερδίζει από τον εργαζόμενο λαό, από τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Τους καταβροχθίζει λίγο – λίγο, τους καταχρεώνει, τους οδηγεί στην εξόντωση, στην ανεργία.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα είναι η απόδειξη ότι την επόμενη μέρα θα έχουν αντίπαλο, μέσα και έξω από τα κοινοβούλια και κυρίως εκεί που κρίνονται όλα: στους δρόμους του αγώνα και της διεκδίκησης.

Στις 9 Ιούνη, κάνουμε αυτό που σκεφτόμαστε, δίνουμε δύναμη στην δύναμή μας, ενισχύουμε το ΚΚΕ, ρίχνουμε κόκκινο στην νύχτα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δόκος Δημήτριος

ελεύθερος επαγγελματίας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση