Δήμαρχος Κοζάνης για αποκριά «Ούτε παρελάσεις, ούτε φανοί μπορούν να γίνουν με έλεγχο πιστοποιητικού και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί με οποιονδήποτε τρόπο, τον έλεγχο των πιστοποιητικών»

1 Min Read

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας τοποθετήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της Αποκριάς και το τι μέλει γενέσθαι, μετά από ερώτηση του κ. Κεχαγιά.

Ο κ.  Μαλούτας ανέφερε πως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη κυβερνητική ενημέρωση για το θέμα, πως υπάρχουν εικασίες, κυκλοφορούν εκτιμήσεις αλλά δεν υπάρχει επίσημη απόφαση.

«Εκτιμάται πως θα υπάρξει ανακοίνωση μέσα στην εβδομάδα, ίσως την Τετάρτη και από αυτά που ακούγονται, όπως το ότι θα γίνουν εκδηλώσεις μόνο για εμβολιασμένους και κατόπιν ελέγχου πιστοποιητικού, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τον έλεγχο των πιστοποιητικών και δεν μπορούν να γίνουν ούτε παρελάσεις, ούτε φανοί με αυτό τον τρόπο. Υπάρχουν επαφές με καρναβαλιστές, συλλόγους και φορείς της Πάτρας και της Ξάνθης, αλλά γενικότερα επικρατεί μια κατάσταση αναμονής – στασιμότητας».

Εδώ και ένα μήνα υπάρχει συνεργασία με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας, ώστε να προχωρήσουν κάποιες διαδικασίες σε ό,τι αφορά τον στολισμό για να δώσουν ένα χρώμα. Μάλιστα, δίνεται έμφαση να επιλεγούν υλικά τα οποία θα μπορέσουν να επαναχρησιμοποιηθούν. «Προς το παρόν αναμένουμε τις επίσημες κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες ελπίζουμε να είναι μέσα στην εβδομάδα για να δούμε πως θα κινηθούμε» κατέληξε ο κ. Μαλούτας.

Θένια Βασιλειάδου

Μοιραστείτε την είδηση