Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης: Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για τη προστασία του δημόσιου χώρου

2 Min Read

«Θερμό» επεισόδιο είχαμε την Τρίτη το πρωί στο Δημαρχείο Κοζάνης, όταν μέλη του ΠΑΜΕ εισήλθαν εντός του Δημαρχείου για να κρεμάσουν πανό από το μπαλκόνι, για την απεργία της 4ης Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης υπήρξε διαπληκτισμός και τελικά τα μέλη του ΠΑΜΕ έβαλαν το πανό τους στην είσοδο του Δημαρχείου.
Σε δήλωση του ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε τα εξής:
«Το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ ήρθαν στο Δημαρχείο, ζήτησαν να κρεμάσουν ένα πανό στο μπαλκόνι του Δημαρχείου, διαπληκτίστηκαν με το προσωπικό και τελικά αυτό απετράπη μετά από παρέμβαση δική μου και των υπαλλήλων. Δυστυχώς και παρά το ότι δώσαμε εντολή να μην γίνει αυτό ενώ κλήθηκε η Δημ. Αστυνομία αλλά και η Αστυνομία, το πανό τοποθετήθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου.
Με αφορμή το γεγονός αυτό θέλω να πω πως ο σεβασμός στο δημόσιο χώρο είναι κάτι πολύ σημαντικό. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους καθενός να διαμαρτύρεται, να εκφράζει την πολιτική του αντίθεση και άποψη. Ο τρόπος όμως, που γίνεται αυτό και κατά πόσο σέβεται το δημόσιο χώρο και τους συμπολίτες μας είναι πολύ σημαντικό.
Πριν από λίγες μέρες σε μια κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο «έγραψαν» για πολλοστή φορά τους τοίχους. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είναι πρόθεση μας να καταφεύγουμε σε κατασταλτικά μέτρα, ούτε να οξύνουμε τις καταστάσεις. Ζητώ όμως από όλες τις κοινωνικές ομάδες, που θέλουν να διαδηλώσουν, να το κάνουν με σεβασμό στο Δημαρχείο, τους εργαζόμενους, τους πολίτες και την αισθητική της πόλης.
Ο Δήμος υποχρεούται και θα προβεί σε όλα τα μέτρα, για την προστασία του Δημόσιου χώρου».

Μοιραστείτε την είδηση