Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης : Ο δήμος είναι καθ΄ όλα έτοιμος να πραγματοποιήσει το πατρινό καρναβάλι 2022

3 Min Read

«Ο δήμος είναι καθ΄ όλα έτοιμος να πραγματοποιήσει το πατρινό καρναβάλι 2022. Μάλιστα, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου ξεκινά το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού. Αλλά για το ποιες εκδηλώσεις θα γίνουν συνολικά και πώς θα γίνουν, αυτό θα το αποφασίσουν η κυβέρνηση και η επιτροπή εμπειρογνωμόνων την προσεχή Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα, μαζί με την πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου, «Καρναβάλι Πάτρας», Ήρα Κουρή.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο Κώστας Πελετίδης, «ο δήμος θα στείλει τη Δευτέρα, στην κυβέρνηση, λίστα με τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για το πατρινό καρναβάλι 2022, με πλήρεις αναφορές για τον σχεδιασμό και τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία από την πανδημία Covid-19 και επί αυτών θα αναμένει επίσημη απάντηση για το τι τελικά θα επιτρέψει η κυβέρνηση να πραγματοποιηθεί».

Επίσης, ο Κώστας Πελετίδης επεσήμανε ότι «υπήρξε και υπάρχει και φέτος αγωνία από τον δήμο, τους καρναβαλιστές, τους επαγγελματίες, από όλη την πόλη, για το τι θα γίνει με το καρναβάλι, γιατί δυστυχώς και φέτος η πανδημία μάς στερεί τη δυνατότητα να έχουμε το καρναβάλι όπως το θέλουμε» και πρόσθεσε:

«Πορευόμαστε και πάλι όπως και πέρυσι και όπως το τελευταίο τριήμερο του καρναβαλιού του 2020, δηλαδή χωρίς παρελάσεις. Κι αν αυτό μας πουν επίσημα από την κυβέρνηση, πρέπει πια να κοιτάζουμε μπροστά και να σχεδιάσουμε το καρναβάλι της επόμενης χρονιάς που, όπως ελπίζουμε, θα έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Πατρέων σημείωσε ότι «εμείς όλο αυτό το διάστημα είμαστε σε επαφή με το υπουργείο και με την επιστημονική επιτροπή, αλλά παρακολουθούμε και το τι συμβαίνει και με τα άλλα γνωστά καρναβάλια σε άλλες πόλεις του κόσμου, όπως αυτό της Βενετίας, το οποίο θα προχωρήσει σε ελεγχόμενες εκδηλώσεις» και συμπλήρωσε: «Μετά την επιστολή που στείλαμε, μας απάντησαν από την κυβέρνηση και μας έδωσαν την κατεύθυνση για περιορισμένες εκδηλώσεις. Η πόλη, οι επαγγελματίες της, όλος ο κόσμος που ασχολείται με το καρναβάλι, πρέπει να ξέρουν τι θα ισχύσει. Γι’ αυτό τη Δευτέρα θα στείλουμε ένα πλήρη κατάλογο με τις λεπτομέρειες των εκδηλώσεων που προγραμματίσαμε να γίνουν, με τήρηση όλων των μέτρων κατά της πανδημίας Covid-19, για να πάρουμε από την κυβέρνηση έγκριση. Εμείς πιστεύουμε ότι αν δεν θα επιτραπούν, όπως όλα δείχνουν, οι παρελάσεις, θα μπορούσαμε να κάνουμε, ο δήμος, οι επαγγελματίες, οι φορείς και άλλες συλλογικότητες, εκδηλώσεις, με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων».

Μοιραστείτε την είδηση