Δήμος Κοζάνης: Ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους

2 Min Read

Ο Δήμος Κοζάνης ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο,  ότι εφεξής, αρμόδια υπηρεσία για την χορήγηση αδειών εμπορικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων είναι η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης. Πλέον οι αρμοδιότητες για το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, υπαίθριο και στεγασμένο εμπόριο, θα ασκούνται από μια Οργανική Μονάδα.

Επιπλέον για τις καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων, η Υπηρεσία θα διαχειρίζεται τα αιτήματα πολιτών. Συγκεκριμένα για χορήγηση αδειών κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για τοποθέτηση εμπορευμάτων, κάδων, σκαλωσιών για οικοδομοτεχνικές εργασίες, τραπεζοκαθισμάτων, τοποθέτηση εμπορευμάτων διαφημιστικών σκοπών κ.α. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην οικεία Υπηρεσία.

- Advertisement -

Ενόψει της επικείμενης ενεργοποίησης του κλάδου της εστίασης, με βάση το άρθρο 60 του Ν4795/21 και το άρθρο 65 του Ν4688/20, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες αναφορικά για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων:

Α. Τα γραφεία της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης στεγάζονται επί της Π. Χαρίση 6- 3ος όροφος. Στο χώρο λειτουργεί πύλη πρωτοκόλλου. Τα τηλέφωνα εξυπηρέτησης είναι 2461355102,115,137.

Β. Η διαδικασία για τη χορήγηση αδειών είναι η κάτωθι:

  1. Οι επαγγελματίες εστίασης καταθέτουν αίτηση για κατάληψη ΚΧ με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Α. Αίτηση, έντυπο παρατίθεται στο παράρτημα

Β. Σκαρίφημα, σχεδιάγραμμα, ή τοπογραφικό διάγραμμα, στο οποίο να φαίνεται η ζητούμενη κατάληψη του χώρου (προαιρετικό)

Γ. Άδεια του Καταστήματος.

Δ. Δημοτική ενημερότητα.

Ε. Υπεύθυνη δήλωση επαγγελματία- εκπροσώπου της επιχείρησης. (παράρτημα)

Αν δεν υπάρχει πληρότητα των δικαιολογητικών του αιτήματος, ο ιδιοκτήτης θα ενημερώνεται για τις ελλείψεις του φακέλλου.

  1. Προγραμματίζεται τηλεφωνικά ραντεβού για αυτοψία του προτεινόμενου χώρου, προσδιορίζεται και σημαίνεται ο χώρος προς κατάληψη.
  1. Υπολογίζονται τα τέλη και ζητείται η μερική καταβολή τους από την επιχείρηση.
  1. Εκδίδεται η άδεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ΚΧ.

Η αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, κατατίθεται είτε ηλεκτρονικά στο e-mail [email protected], είτε στο πρωτόκολλο του Δήμου.

Υπογραμμίζεται ότι οι βασικές αρχές που διέπουν την παραχώρηση Κοινοχρήστων Χώρων αφορούν, την ανεμπόδιστη κυκλοφορία πεζών – αμαξιδίων σε ελεύθερο πλάτος πεζοδρομίου 1,5μ τουλάχιστον,  την συναίνεση από όμορα ή παρακείμενα καταστήματα, την ασφαλή διέλευση πεζών – οχημάτων εκτάκτων αναγκών (ασθενοφόρων, πυροσβεστικών) σε πεζοδρόμους, την εύρυθμη και χωρίς προβλήματα δραστηριοποίηση όλων των λοιπών καταστημάτων.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση