Δήμος Κοζάνης: Διαρκής στήριξη στον πρωτογενή τομέα με στοχευμένες παρεμβάσεις

1 Min Read

Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι συνεχής και γίνεται με ένα ευρύ πλέγμα ενεργειών.

Καίριος παράγοντας για την προστασία και ανάπτυξη του φυτικού κεφαλαίου της περιοχής είναι η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των μικρών, αλλά σημαντικών δικτύων άρδευσης.

Ο Δήμος Κοζάνης συνεχίζοντας τις εργασίες συντήρησης των αρδευτικών δικτύων, έκανε στοχευμένες παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία όπως περιοχής Καραγιαννίων, όπως:

  • Η εξυγίανση του δικτύου μεταφοράς νερού πηγής «Τριεθνές»
  • Η αποκατάσταση διαρροών του αρδευτικού δικτύου των Κοινοτήτων Αλωνακίων, Καλαμιάς και Ξηρολίμνης.

Η εξοικονόμηση, και κατ’ επέκταση επάρκεια, των υδατικών πόρων, πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για το σύνολο των εμπλεκομένων σε όλα τα στάδια της αγροτικής οικονομίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμε μια ακόμη φορά τον αγροτικό κόσμο του Δήμου Κοζάνης, να εγγραφεί στην πλατφόρμα https://cityofkozani.gov.gr/kairos,ώστε να λαμβάνει καθημερινά στο λογαριασμό ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου δελτίο καιρού ειδικά για την περιοχή που δραστηριοποιείται. Η έγκυρη και σαφής πληροφόρηση για βροχοπτώσεις – καταιγίδες αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην εξοικονόμηση υδατικών πόρων, λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, καθώς και στον γενικότερο εξορθολογισμό της διαδικασίας της αγροτικής παραγωγής στο σύνολο της.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση