Βραβεύσεις σχολείων από τον Δήμο Κοζάνης για τη δράση R4Schools

2 Min Read

Επισκέψεις του δημάρχου Κοζάνης σε σχολεία που διακρίθηκαν στην περιβαλλοντική πλατφόρμα

Ο δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επισκέφθηκε στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2026 τα σχολεία που διακρίθηκαν στην περιβαλλοντική δράση R4Schools του Δήμου Κοζάνης, η οποία δίνει έμφαση στην ορθή διαχείριση των ανακυκλώσιμων αποβλήτων και στη βελτίωση των πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων, ο δήμαρχος βρέθηκε στο 4ο και στο 6ο Γυμνάσιο, καθώς και στα Δημοτικά σχολεία «Χαρισίου Μεγδάνη» και 12ο Δημοτικό, όπου βράβευσε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την ενδυνάμωση και την προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Όπως αναφέρεται, μέσω του μαθητικού διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε από τον Ιανουάριο έως και τον Μάιο του 2025, ξεχωριστά για τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια, τα σχολεία του Δήμου Κοζάνης που συμμετείχαν συγκέντρωναν πόντους και τα δύο πρώτα σχολεία κάθε βαθμίδας, με τη μεγαλύτερη βαθμολογία, κέρδισαν δωροκάρτες από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών για την κάλυψη εκπαιδευτικών τους αναγκών.

Η πλατφόρμα R4Schools αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης και έχει ως βασικό σκοπό την προώθηση της βιωσιμότητας και της ανακύκλωσης με διαδραστικό τρόπο, μέσα από τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών σε μια διαδικασία μάθησης, απόκτησης γνώσεων και εμπειριών.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Κοκκαλιάρης, συγχαίροντας από κοντά μαθητές και εκπαιδευτικούς για τις διακρίσεις τους στη δράση R4Schools, υπογράμμισε ότι η παιδεία αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, με βασικό άξονα, όπως ανέφερε, όχι μόνο την ενίσχυση των πράσινων πρακτικών, αλλά και τη συνεχή αναβάθμιση των σχολικών δομών και υποδομών σε ολόκληρο τον Δήμο Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση