Δήμος Κοζάνης: «Περί χρόνου και Τόπου …» για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης στις 9 Ιουνίου 2020 τέθηκε προς συζήτηση και ψήφιση το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το Σύμφωνο έλαβε εξαιρετικά ευμενή σχόλια και ψηφίστηκε αυτούσιο από το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου.

Επί του θέματος η παράταξη «Κοζάνη Τόπος να ζεις» επέλεξε να εκφράσει δια του επικεφαλής της μία γενική τοποθέτηση δίχως να προτείνει κάτι διαφορετικό ή να σχολιάσει σημεία του Συμφώνου που, κατά τη γνώμη της, θα έπρεπε να συζητηθούν.

- Advertisement -

Επέλεξε, αντίθετα, να εκφράσει τη διαφωνία της μέσα από ένα δελτίο τύπου το οποίο δημοσιεύτηκε μία εβδομάδα μετά την εν λόγω συνεδρίαση. Προφανώς, είτε ο χρόνος προετοιμασίας για τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ήταν αρκετός, παρά το γεγονός ότι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στάλθηκαν τρεις ημέρες πριν τη συνεδρίαση, είτε ο χρόνος που απαιτήθηκε για την τοποθέτηση επί του Συμφώνου ήταν μιας εβδομάδας.

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που η παράταξη «Κοζάνη Τόπος να ζεις» κρίνει τη συνεργασία κρίσιμη και επικροτεί την πρωτοβουλία ως θετική, ταυτόχρονα χαρακτηρίζει το Σύμφωνο γενικόλογο. Είναι σαφές ότι η Κίνηση αγνοεί και επέλεξε να μην ενημερωθεί για τις διεθνείς καλές πρακτικές που επιδιώκουν την ισχυροποίηση των δεσμών μεταξύ πόλεων και πανεπιστημίων, καθώς και τη μέθοδο που σε παγκόσμιο επίπεδο ακολουθείται: το Σύμφωνο Συνεργασίας ή Memorandum of Understanding.

Επειδή, τέλος, η Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να ζεις» επέλεξε να απομονώσει και να ανασυνθέσει σημεία του Συμφώνου, παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο του Συμφώνου Συνεργασίας προκειμένου οι πολίτες της Κοζάνης να ενημερωθούν πλήρως για τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας · μία συνεργασία που εδώ και χρόνια αποτελεί επιλογή μας και έχει υλοποιηθεί με πλήθος δράσεων και συμπράξεων.

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΛΙΚΟΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΛΙΚΟ

Μοιραστείτε την είδηση