Δήμος Κοζάνης: Προσβάσιμα για άτομα με αναπηρία γίνονται τα Δημοτικά Κτήρια

1 Min Read

Σε δράσεις βελτίωσης της προσβασιμότητας σε δημοτικά κτήρια των ατόμων με αναπηρία πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Κοζάνης, μετά την ένταξη της πράξης «Δράσεις βελτίωσης προσβασιμότητας ΑμεΑ Δήμου Κοζάνης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020».

Η εν λόγω πράξη αφορά εργασίες διαμόρφωσης WC AμεΑ, καθώς και ραμπών για την ασφαλή πρόσβαση των χρηστών με αναπηρία στα κτήρια του Δημαρχείου, του ΔΗΠΕΘΕ, του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, του 2ου Παιδικού Σταθμού Κοζάνης, του Φυτώριου Κοζάνης (Λόγιου Πάρκου), καθώς και του Πνευματικού Κέντρου Αιανής. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 83.000,00 €.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο της ίδιας πράξης για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία, ο Δήμος Κοζάνης πρόκειται να πραγματοποιήσει προμήθεια ανελκυστήρα σκάλας, τύπου πλατφόρμας για την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα που κάνουν χρήση αναπηρικού αμαξιδίου, στους χώρους των δημοτικών κτηρίων του ΔΗΠΕΘΕ, του Πνευματικού Κέντρου Αιανής, του Ειδικού Γυμνασίου Άνω Κώμης, καθώς και στο κτήριο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 56.500,00 €.

«Αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει ίσες ευκαιρίες στην προσβασιμότητα και την κινητικότητα σε όλους. Η προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζεται.», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας.

Μοιραστείτε την είδηση