Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση του Λάζαρου Μαλούτα με εκπροσώπους του σωματείου σχολικών καθαριστριών/ων

2 Min Read

Συνάντηση με τη διοίκηση του σωματείου των σχολικών καθαριστριών/ων του Δήμου Κοζάνης είχε ο δήμαρχος, Λάζαρος Μαλούτας, την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, στο γραφείο του. Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Κοζάνης, Νίκος Νικολάου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ώστε να συζητηθούν οι ελλείψεις προσωπικού που προκύπτουν, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται, έπειτα από την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση, που καθόρισε τη διαδικασία και τα κριτήρια  για την πρόσληψη του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα, τον ανώτατο αριθμό ημερήσιας απασχόλησης, καθώς και τον αριθμό των καθαριστριών/ων (319 ώρες, 106 καθαρίστριες).

- Advertisement -

Ο κ. Μαλούτας ενημέρωσε τις εκπροσώπους του σωματείου, αναφορικά με την επιστολή που απέστειλε στον αν. υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με τη διαδικασία που ορίστηκε για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών.  Ο δήμαρχος ζητά μέσω του εγγράφου του, την έγκριση επιπλέον ωρών ημερήσιας απασχόλησης και την πρόσληψη επιπλέον ατόμων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Κοζάνης.

Επιπλέον, ο Λάζαρος Μαλούτας επεσήμανε, πως ο Δήμος Κοζάνης με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αύξησε τις εγκεκριμένες ημερήσιες ώρες απασχόλησης από 319 σε 420, ενώ αξιοποίησε το μέγιστο αριθμό προσωπικού καθαριότητας (ήτοι 106). Επίσης, ο κ. Μαλούτας δεσμεύτηκε, ότι θα προχωρήσει σε προσθετικές  λύσεις  για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των σχολικών μονάδων, σε περίπτωση που εντοπιστούν προβλήματα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σημειώνεται, πως ο  δήμαρχος Κοζάνης αναφέρθηκε στις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας των 103 σχολικών μονάδων του Δήμου Κοζάνης (εκ των οποίων 31 βρίσκονται στις Κοινότητες), κατά τη δύσκολη προσεχή σχολική περίοδο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο κ. Μαλούτας τόνισε πως «Είναι επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο θέμα των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών, καθώς επίκειται μία ιδιαιτέρως απαιτητική χρονιά, από πλευράς καθαριότητας, λόγω της covid19».

 

Μοιραστείτε την είδηση