Δήμος Κοζάνης: Συνεχής προσπάθεια για αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών

4 Min Read

Είναι αδιαπραγμάτευτη και πάγια η στήριξή μας στον τομέα του αθλητισμού. Η βαρύτητα που δίνεται από πλευράς μας είναι διαχρονική, με βασικό στόχο τη  βελτίωση  και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και υποδομών.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρόσφατα υπεγράφη η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Κοζάνης», που περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο σύνολο του Δήμου, ενώ έπεται η υπογραφή νέας σύμβασης για τις υπολειπόμενες αθλητικές εγκαταστάσεις.

- Advertisement -

Επίσης, εν εξελίξει και εντός χρονοδιαγράμματος από τον ανάδοχο, βρίσκεται η τοποθέτηση του νέου ταρτάν υψηλών αντοχών στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές. Η τοποθέτηση του νέου ταρτάν θα ενισχύσει την ασφάλεια του γηπέδου και θα συνδράμει στη μέγιστη απόδοση των αθλητών.   Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται η μέριμνα του Δήμου Κοζάνης για τη φροντίδα των εγκαταστάσεών του και την ικανοποίηση των αναγκών του συνόλου των πολιτών.

Επιπλέον, αναφορικά με το γήπεδο ποδοσφαίρου του ΔΑΚ βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια δύο προκατασκευασμένων οικίσκων για τη χρήση τους ως αποδυτήρια ή λοιπές εγκαταστάσεις για τις ανάγκες της Football League, ενώ έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση για την  αντικατάσταση της στέγης των αποδυτηρίων της Κοζάνης. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε στη συνέχεια να γίνει η τοποθέτηση των συστημάτων για ζεστό νερό χρήσης. Επιπρόσθετα, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών  θα προχωρήσει σε συντήρηση των δημοσιογραφικών θεωρείων και των λοιπών υποδομών, που αφορούν κυρίως την πρόσβαση των θεατών από την πλευρά της Οδού Ολυμπιάδος. Επίσης, θα αξιοποιηθεί ο χώρος κάτω από τις κερκίδες για αποδυτήρια διαιτητών (ανδρών & γυναικών).

Σχετικά με τις παρεμβάσεις στο Στρατιωτικό Γήπεδο, υπογραμμίζεται το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και της ελάχιστης διάρκειας παραχώρησης, που  εμποδίζει τις εκτεταμένες εργασίες  και προμήθειες. Ακριβώς γιατί το γήπεδο δεν ανήκει στο Δήμο. Υπάρχει πρόταση για την ολοκληρωμένη αξιοποίηση και αναβάθμιση του γηπέδου, η οποία θα είναι υλοποιήσιμη, εάν η παραχώρηση χρήσης αγγίξει το απαιτούμενο από τη νομοθεσία χρονικό διάστημα.

Φυσικά, δέσμευσή μας απέναντι στους πολίτες αποτέλεσε η λειτουργία του κολυμβητηρίου του ΔΑΚ ΧΩΡΙΣ αντικατάσταση της στέγης, αλλά με στατική ενίσχυση του κτηρίου. Η πρότασή μας υλοποιείται στο έπακρο και εντός χρονοδιαγράμματος, με την επερχόμενη ολοκλήρωση της μελέτης στατικής ενίσχυσης από την ΑΝΚΟ άμεσα, μετά από σχετική απόφαση του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας για την μελέτη οικονομικής σκοπιμότητας. Η εν λόγω μελέτη απέδειξε ότι πιο συμφέρουσα λύση είναι η ανακατασκευή του κελύφους του κολυμβητηρίου, αντί της καθαίρεσής του.   Θα ακολουθήσει η διαδικασία ένταξης του έργου και η Δημοπράτηση της Στατικής Ενίσχυσης.  Συνεπώς, όσοι δεν είχαν καμία οικονομική αλλά ούτε και τεχνική πρόταση για την αποκατάσταση λειτουργίας του κολυμβητηρίου, ας είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κρίσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα κρίνει την υλοποίηση  ή μη των δεσμεύσεών μας απέναντι στους πολίτες και εμείς αποδεικνύουμε στην πράξη τη συνέπειά μας. Η προσπάθειά μας για αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Δήμου Κοζάνης είναι συνεχής.

 

Μοιραστείτε την είδηση