Δήμος Κοζάνης: Το δικαστήριο δικαίωσε την πρώην Αντιδήμαρχο Ελένη Τασοπούλου και τους δύο κτηνιάτρους

2 Min Read

Πανηγυρικά αθωώθηκαν προχθες 19/6/2018 από το 3μελές πλημμελειοδικείο Κοζάνης η πρώην Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης κ. Ελένη Τασοπούλου, καθώς και οι 2 κτηνίατροι, εξωτερικοί συνεργάτες του Δήμου κ. Βασιλεία Ζιώγου και κ. Άγγελος Μάρκος. Οι ως άνω είχαν κατηγορηθεί για κακοποίηση και βάναυση μεταχείριση αδέσποτων ζώων στο δημοτικό καταφύγιο, καθώς και για τον θάνατο νεογέννητων κουταβιών, από έλλειψη φροντίδας και περίθαλψης.
Η κατηγορία προέκυψε μετά από καταγγελίες μελών του φιλοζωικού σωματείου ‘Αγγίζωο’’ , τις οποίες αβίαστα δημοσίευσαν φιλοζωικές ιστοσελίδες, δίνοντας στο γεγονός τεράστιες διαστάσεις και διασύροντας στο πανελλήνιο την πρώην Αντιδήμαρχο, τον ίδιο τον Δήμαρχο, τους κτηνιάτρους και όλους τους εμπλεκόμενους στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Κοζάνης.
Τα αδιάσειστα στοιχεία και τα επίσημα έγγραφα που κατατέθηκαν από την πλευρά των κατηγορουμένων, καθώς και η κατάθεση του Διευθυντή της Δημόσιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της ΠΔΜ, κ. Ζώη Γακίδη, καθ’ ύλην αρμόδιου για την λειτουργία του καταφυγίου, βοήθησαν στο να λάμψει η αλήθεια και να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι.
Η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε τους κ. Ελένη Τασοπούλου, Βασιλεία Ζιώγου και Άγγελο Μάρκο, αποκατέστησε την προσωπικότητα και υπόληψή τους και απέδειξε την υπευθυνότητα και ευαισθησία τους, τόσο απέναντι στα αδέσποτα, όσο και απέναντι στην δημόσια υγεία.
Με την απόφαση του δικαστηρίου επιπλέον αποκαταστάθηκε η εικόνα του Δήμου Κοζάνης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δυσφημίστηκε πανελλαδικά από φιλοζωικές οργανώσεις και αποδείχθηκε ότι λειτουργεί όχι μόνον σύννομα, αλλά και με την μέγιστη ευαισθησία απέναντι στην ευζωία των ζώων, αλλά και την δημόσια υγεία.
Τέλος περιμένουμε από την ΠΦΠΟ να αποκαταστήσει την όποια ηθική βλάβη υπέστη ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή στο σύνολό της, με ανάρτηση της αθωωτικής δικαστικής απόφασης στην ιστοσελίδα της.
Τα προβλήματα δεν λύνονται με καταγγελτικό λόγο, κραυγές και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, αλλά με καλές προθέσεις, ενσυναίσθηση και αποδοχή των λαθών.

Μοιραστείτε την είδηση