Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Προσφύγων

1 Min Read

Συνεδρίασε χθες Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 υπό την Προεδρία του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου, το Τοπικό Συμβούλιο Προσφύγων το οποίο και συγκροτήθηκε μετά και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νίκος Τέτος, ο Αντιδήμαρχος Σερβίων Δημήτρης Ζάκης, ο επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Κωνσταντόπουλος  ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Σερβίων Ιωάννης Θύμνιος, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σερβίων Λάζος Πάσχος, οι εκπρόσωποι στο  Τοπικό Συμβούλιο Προσφύγων του Α.Τ. Σερβίων, του Συλλόγου Γυναικών Σερβίων, του Μορφωτικού Συλλόγου Σερβίων, του Αιμοδοτικού Συλλόγου και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου

- Advertisement -

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού, οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις φιλοξενίας, καθώς και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση και προτάθηκε τελικά ομόφωνα ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού δύναται να φιλοξενήσει οργανωμένα και σε αναγκαίες-επαρκείς συνθήκες διαβίωσης για ανάλογες περιπτώσεις έως και 50 πρόσφυγες στο κτίριο του πρώην Γυμνασίου-πρώην κτίριο υπηρεσίας συνοριοφυλάκων στα Σέρβια. Κάτι τέτοιο απαιτεί βέβαια ορισμένες παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο κτίριο για τις οποίες ήδη έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ώστε να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο 15νθημερο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση