Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Ξεκινά αύριο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού

2 Min Read

Ξεκινούν αύριο οι «πτήσεις» των αιωροπτεριστών στην Παλιά Καστανιά του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού. Από το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Ιουλίου οι καλύτεροι έλληνες αιωροπτεριστές θα διεκδικήσουν τον τίτλο του 30ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος  και 11ου συνεχόμενου στην πίστα της Παλιάς Καστανιάς.

Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τις πτήσεις των αιωροπτεριστών τις ώρες του αγώνα ακόμη και από την πίστα απογείωσης που βρίσκεται σε υψόμετρο 1100μ. και «προσφέρει» εξαιρετική θέα της λίμνης Πολυφύτου, της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων και της γύρω περιοχής.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία, τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού, την Τ.Κ. Καστανιάς και τον Μορφωτικό Όμιλο Καστανιάς. Στις εγκαταστάσεις και στον ξενώνα του συλλόγου στην Παλιά Καστανιά φιλοξενούνται οι αθλητές που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί από 09 έως 16 Ιουλίου (17 Ιουλίου εναλλακτική αγωνιστική) υπάγεται στην κατηγορία “FAI OPEN Cat.2 Event” της “Διεθνούς Αεροναυτικής Ομοσπονδίας” FAI και θα λάβουν μέρος Έλληνες και ξένοι αεραθλητές.

Η τοποθεσία που επιλέχθηκε είναι το όρος Τίταρος της οροσειράς των Πιερίων και το όρος Όλυμπος. Κέντρο των αγώνων είναι η Παλιά Καστανιά του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού.

9-15 Ιουλίου – Καθημερινό Πρόγραμμα

12.30-19.00 – Πτήσεις στο αγωνιστικό σκέλος

16 Ιουλίου – Τελευταία Αγωνιστική

12.30-18.00 – Πτήσεις στο αγωνιστικό σκέλος

21.30 – Απονομή Επάθλων στο Πολιτιστικό Κέντρο της Παλιάς Καστανιάς

 

 

Μοιραστείτε την είδηση