Δήμος Βελβεντού: Εννιά χρόνια μετά την κατάργησή του, ξαναγεννιέται και αναδεικνύει πρώτο τον Μ. Στεργίου με 71,55%

4 Min Read

Εννιά χρόνια μετά την κατάργησή από τον «Καλλικράτη» και μερικούς μήνες μετά την επανασύστασή του από τον «Κλεισθένη», ο Δήμος Βελβεντού ξεκινά από χθες μια νέα εποχή.
Ο συνδυασμός «Βελβεντό Ενωμένο Δυνατό» του Μανώλη Στεργίου «καθάρισε» από την πρώτη Κυριακή, εξασφαλίζοντας μια άνετη επικράτηση με το ιλιγγιώδες 71,55% και 1773 ψήφους. Στη δεύτερη θέση ήρθε ο Νίκος Τέτος με 22.60% και 560 ψήφους, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση βρέθηκε στην τρίτη θέση με 5,85% και 145 ψήφους. Ο δήμος Βελβεντού ήταν ο ένας από τους τρεις στη Δυτική Μακεδονία, όπου καταγράφηκαν πολύ μεγάλα ποσοστά διαφοράς μεταξύ των υποψηφίων, κατεγράφη σε τρεις δήμους στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Οι άλλοι δύο ήταν το Άργος Ορεστικό και το Νεστόριο στην Καστοριά.
Στα 12 από τα 12 εκλογικά τμήματα:
Εγγεγραμμένοι 4.655
Ψήφισαν 2.599 55.83%
Έγκυρα 2.478 95.34%
Άκυρα 98
Λευκά 23
Αποχή 2.056
Η δήλωση του νικητή των εκλογών Μανώλη Στεργίου
Στο Βελβεντό σήμερα έχουμε διπλή γιορτή. Η πρώτη είναι γιατί ξαναπήραμε το Δήμο πίσω, που τον χάσαμε πριν εννιά χρόνια.
Σήμερα συμπληρώνονται 9 χρόνια από τις 27 Μαϊου 2010 που ψηφίστηκε ο Καλλικράτης που μας κατήργησε.
Η δεύτερη γιορτή μας είναι γιατί ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ του Νέου Δήμου Βελβεντού μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας έδωσαν την εξουσιοδότηση για τα επόμενα 4 χρόνια να διαχειριστούμε την αυτοδιοικητική πορεία αυτού του τόπου με ένα ποσοστό 71,5% περίπου και με τους τρεις συνολικά Προέδρους των Κοινοτήτων Αγίας Κυριακής, Καταφυγίου και Πολυφύτου υποστηριζόμενους από την παράταξή μας.
Σήμερα είναι μέρα χαράς. Χαιρόμαστε για όσα κατακτήσαμε αυτά τα χρόνια, και σήμερα έχουμε την επιβράβευση του κυρίαρχου λαού του Βελβεντού και των άλλων οικισμών του Δήμου μας.
Παρόλο που η έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου ξεκινά στις 1 Σεπτεμβρίου, για μας από αύριο το πρωί ξεκινούν οι μέρες δουλειάς και ευθύνης. Και σ’ αυτή την προσπάθεια έχουν ρόλο και όσοι εκλέγονται και όσοι δεν εκλέγονται.
Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, όσοι μας συνοδεύσατε σ’ αυτόν τον μακρόχρονο αγώνα. Τους δημότες, τους ετεροδημότες, τους ομογενείς, τους φίλους και τους συνεργάτες σε όλη αυτή την πορεία της επανασύστασης τους δήμου, τη Συντονιστική Επιτροπή και την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ». Επίσης ευχαριστούμε όλους τους ΑΞΙΌΤΙΜΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΥ με τους οποίους δουλέψαμε μαζί για να φτιάξουμε αυτόν τον νικηφόρο συνδυασμό καθώς και ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ που ψήφισαν το συνδυασμό μας για να πετύχουμε αυτήν την αποψινή νίκη.
Τείνουμε χέρι φιλίας προς τους ανθυποψήφιους των άλλων συνδυασμών για μια διαρκή κι εποικοδομητική συνεργασία μέσα στην τετραετία. Ξεκινάμε από αύριο, με ομόνοια και χαλύβδινη θέληση να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του νέου μας Δήμου, έτσι ώστε να καμαρώνουμε μετά από τέσσερα χρόνια για την Αυτοδιοίκησή μας και για τον τόπο μας.
Να ευχηθώ σε όλους υγεία, αισιοδοξία και δύναμη στα δύσκολα αλλά και στα ωραία που θα ακολουθήσουν.
ΖΗΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση