Δημοτική Κίνηση – Κοζάνη Τόπος να ζεις: Εκδήλωση με θέμα: «Δημοτικές εκλογές στην Κοζάνη, 40 χρόνια πριν και τώρα» την Κυριακή 18 Νοεμβριου στο Agora

2 Min Read

Οι δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 1978 ήταν ουσιαστικά οι τελευταίες εκλογές μιας ολόκληρης εποχής που έφευγε, μιας εποχής έντονα πολιτικοποιημένης με ακραίες καταστάσεις, παρεκτροπές και πολιτικά πάθη. Οι επόμενες δημοτικές εκλογές, το 1982, ήταν πολύ διαφορετικές, με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, διαφορετικό εκλογικό νόμο, ριζικές αλλαγές στην κοινωνία, στα πολιτικά ήθη αλλά και στον τρόπο του πολιτεύεσθαι, με περισσότερα επικοινωνιακά μέσα, εφημερίδες και μεγάλες ανοιχτές συγκεντρώσεις.

Η Κοζάνη το 1978 ήταν μια μικρή και σχετικά κλειστή κοινωνία, η πολιτική αντιπαράθεση, η επικοινωνία και η προβολή των υποψηφίων γινόταν συνήθως με επιστολές που τυπώνονταν σε λίγα κομμάτια και μοιράζονταν χέρι χέρι αλλά και φειγ βολάν ολιγόλογα τα οποία εν είδει twitter προσπαθούσαν να περάσουν πολιτικά μηνύματα με το χαρακτηριστικό, δηκτικό, κοζανίτικο χιούμορ. Το υλικό αυτό από τις δημοτικές εκλογές του 1978 συγκεντρώθηκε και φυλάχθηκε χάρη στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του νεαρού τότε Σπύρου Σιδέρη.

Ποια όμως είναι η σχέση του τότε με το τώρα σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές και την επικοινωνία των υποψήφιων με τους πολίτες; Του image making του σήμερα σε σχέση με την προσωπική επαφή του τότε; Πόσο άλλαξε η πόλη, οι άνθρωποι και η πολιτική αντιπαράθεση;

Η παρουσίαση του συγκεκριμένου υλικού αλλά και συζήτηση για τα παραπάνω θέματα θα πραγματοποιηθεί στην εκδήλωση με τίτλο «Δημοτικές εκλογές στην Κοζάνη, 40 χρόνια πριν και τώρα»  που διοργανώνει η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να ζεις» την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Café Bar AGORA (Στοά Τσιμινάκη). Για το θέμα συζητούν οι Σπύρος Σιδέρης, Λάζαρος Κουζιάκης και Κώστας Καραμάρκος, ενεργοί πολίτες του τότε και του τώρα και παρεμβαίνουν όσοι επιθυμούν με τον συντονισμό του δημοσιογράφου Γιάννη Νεβεσκιώτη.

Σας περιμένουμε.

Δημοτική Κίνηση  «Κοζάνη Τόπος να ζεις»

Μοιραστείτε την είδηση