Δημοτική Κίνηση: Να γίνονται με τηλεδιάσκεψη και όχι δια περιφοράς οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

2 Min Read

Επιστολή έστειλε η Δημοτική Κίνηση ΄Κοζάνης Τόπος να ζεις΄προς την  Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νούλας  Τουμπουλίδου και το Δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα με την οποία να γίνονται με τηλεδιάσκεψη και όχι δια περιφοράς οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά η επιστολή:

- Advertisement -

Θέμα: Δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης,

Κα Πρόεδρε,

Μας κοινοποιήθηκε χθες 22-4-2020 η πρόσκληση για την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27-04-2020 και από ώρα 12:00 εώς 14:00 δια περιφοράς μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου με 17 θέματα. Πολλά από αυτά δε, είναι σοβαρά και σύνθετα που κατά την γνώμη μας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με «δια περιφοράς ψηφοφορία».

Παράλληλα, έχουμε διαπιστώσει πως ήδη πολλά συλλογικά όργανα άλλων Δήμων ή και άλλων φορέων συνεδριάζουν επιτυχώς μέσω τηλεδιάσκεψης.

Είναι προφανές πως οι αρνητικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού επιβάλλουν να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας των συλλογικών οργάνων, αλλά από την άλλη θα πρέπει να εξαντλούνται τα περιθώρια για να υπάρχει ουσιαστική συζήτηση και δημοκρατική αντιπροσώπευση για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των διάφορων θεμάτων.

Προτείνουμε επομένως αυτό που και προφορικά ζητήσαμε στη συνάντησή μας με τον κο Δήμαρχο στις 07-04-2020, την πραγματοποίηση δηλαδή της συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης. Σε περίπτωση που αυτό δεν μπορεί τεχνικά να γίνει μέχρι την Δευτέρα 27-04-2020 προτείνουμε την αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου εώς ότου αυτό καταστεί εφικτό.

Δημοτική Κίνηση ‘Κοζάνη Τόπος να ζεις’

Μοιραστείτε την είδηση