Διονύσης Σαββόπουλος και Ελένη Βιτάλη στα Πρέσπεια- Μικρούτσικος, Πασχαλίδης σήμερα στη Φλώρινα, αύριο ο Σάκης Ρουβάς

3 Min Read

Με τη μεγάλη συναυλία των Διονύση Σαββόπουλου και Ελένη Βιτάλη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου συνεχίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου τα Πρέσπεια στον Άγιο Αχίλλειο και τα ερείπια της τρίκλιτης βασιλικής, η οποία χρονολογείται από το τέλος του 10ου μ.Χ. αιώνα.

Χρονάς-Σκαμπαρδώνης για τους πρόσφυγες
Η Κυριακή 29 Αυγούστου είναι αφιερωμένη στο προσφυγικό ζήτημα. Θα μιλήσουν οι καθηγητές Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και Ηλίας Νικολακόπουλος, ο ποιητής Γιώργος Χρονάς, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης. Οι ομιλητές θα αναφερθούν στο πώς και στο γιατί της προσφυγικής κρίσης, θα εστιάσουν στην επόμενη μέρα του κύματος προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα βραβευτεί ο διεθνούς φήμης φωτογράφος Γιάννης Μπεχράκης, που τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ.

Στη Φλώρινα Μικρούτσικος-Πασχαλίδης
Το βράδυ της ίδιας μέρας, στο Νέο Πάρκο της Φλώρινας, θα δώσουν συναυλία ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης.
Ο Οργανισμός των Πρεσπών στηρίζει και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στον Άγιο Παντελεήμονα, στη λίμνη Βεγορίτιδα Αμυνταίου.

Αυλαία με Ρουβά

Το βράδυ της Δευτέρας, 29 Αυγούστου, θα δώσουν συναυλία ο Σάκης Ρουβάς σε συνεργασία με καλλιτέχνες και παραδοσιακά συγκροτήματα από τη ΠΓΔΜ και την Αλβανία.

 

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση βράβευσε ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση βράβευσε ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών, στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, στις Πρέσπες, πριν από τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου και της Ελένης Βιτάλη.

Τις βραβεύσεις ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού Γιώργος Λιάνης, ο οποίος χαρακτήρισε εξαιρετική τιμή την παρουσία του κ. Παυλόπουλου και του κ. Βούτση στις εκδηλώσεις «Πρέσπεια 2016».

«Ευχαριστώ θερμώς γι’ αυτή την εξαιρετική τιμή. Ξέρετε, ο Γιώργος ο Λιάνης το ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, ότι έχω εδώ και χρόνια κλείσει στην ψυχή μου τις Πρέσπες και τα Πρέσπεια. Και το έχω πράξει εκπληρώνοντας οφειλόμενο χρέος απέναντι στον ιερό και ευλογημένο αυτό τόπο της Μακεδονίας, από τα νερά του οποίου αναβλύζει πάντοτε ζωντανή και αενάως διδάσκουσα η αληθινή ιστορία του έθνους των Ελλήνων», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

«Έχω την τιμή να είμαι μαζί σας, σας ευχαριστώ όλους. Η Βουλή πρέπει να είναι ανοιχτή στην κοινωνία, πρέπει να δίνει το παράδειγμα με την παρουσία της, έτσι ώστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την κρίση αυτόν τον χρόνο», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

Ο κ. Λιάνης απένειμε βραβεία, επίσης, στον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, στην Κατερίνα Παναγοπούλου, στη ΔΕΗ και στον όμιλο Μυτιληναίου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιραστείτε την είδηση