ΔΗΠΕΘΕ: Η επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή αποτελεί πολιτική πράξη

2 Min Read

Της επιλογής του υπεραμύνθηκε το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης σε έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την εκλογή του Γιώτη Βασιλειάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, μετά την προσφυγή του επίσης υποψηφίου για τη θέση Θ. Σαράντου και τις επιστολές των σωματείων επαγγελματιών, αλλά και των Κοζανιτών καλλιτεχνών.

«Ο κος Βασιλειάδης Παναγιώτης, διαθέτει αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία που ξεπερνά την 5ετία, καθώς έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός και σκηνοθέτης με το Κ.Θ.Β.Ε. και τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και Βεροίας, ενώ συμμετείχε ως ηθοποιός και σε επαγγελματικές κινηματογραφικές παραγωγές σημαντικών Ελλήνων σκηνοθετών (Θ. Αγγελόπουλος, Π. Βούλγαρης κ.α.)» αναφέρει στην απάντησή του το ΔΗΠΕΘΕ.

- Advertisement -

Σε σχέση με την προσφυγή του Θ. Σαράντου, το ΔΗΠΕΘΕ παρέπεμψε στη σχετική απορριπτική του απόφαση, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με την παρέμβαση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών στην απάντηση αναφέρεται ότι «απαντούμε πως μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, καθώς σε κανένα σημείο της, η Ε.Ε.Σ. δεν αρνείται ότι ο επιλεγείς για την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κος Βασιλειάδης Παναγιώτης είναι μέλος της και άρα επαγγελματίας σκηνοθέτης. Επιπρόσθετα, σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) δεν αρνείται ότι ο κος Βασιλειάδης Παναγιώτης είναι μέλος του και άρα επαγγελματίας Ηθοποιός. Ως εκ τούτου δεν αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο ή Ε.Ε.Σ. αποφάσισε να παρέμβει κατά της απόφασης του Δ.Σ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης για την επιλογή Καλλιτεχνικού Διευθυντή».

Τέλος, απαντώντας στην επιστολή των δεκατεσσάρων Κοζανιτών καλλιτεχνών, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ τονίζει ότι η επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή «αποτελεί μία πολιτική πράξη, στην οποία ο κάθε πολίτης μπορεί να εκφέρει την άποψη του (θετική ή αρνητική) και ως τέτοια, τα μέλη του Δ.Σ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης την σέβονται, αλλά οφείλουν να υπεραμυνθούν της απόφασής τους».

Μοιραστείτε την είδηση