Δίπλα σε οικογένειες που έχουν ανάγκες ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης

3 Min Read

Η δράση με τα δέματα αγάπης πραγματοποιήθηκε και φέτος

Για άλλη μια χρονιά, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος της Κοζάνης δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό του. Για τις ημέρες του Πάσχα, ο Σύλλογος ετοίμασε πακέτα με τρόφιμα και πασχαλινά είδη, τα οποία θα προσφέρει σε περισσότερες από 100 οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Πρόκειται για μια δράση που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια τόσο τις ημέρες του Πάσχα όσο και των Χριστουγέννων.

- Advertisement -

Ο πρόεδρος του Φιλοπροόδου Συλλόγου Κοζάνης Τάσος Γκλούμπος, τόνισε πως φέτος θα δωθούν διπλά δέματα για το γιορτινό τραπέζι στις οικογένειες αυτές, οι οποίες βρίσκονται τόσο στην πόλη της Κοζάνης όσο και σε χωριά της περιοχής. Παράλληλα θα δοθούν και στις οικογένειες των παιδιών του δεκατιανού που στηρίζονται ανελλιπώς.

«Ερχόμαστε να υποστηρίξουμε με αυτόν τον τρόπο, τις οικογένειες αυτές και κάνουμε αυτό που μπορούμε και μπορούν και όλοι οι πολίτες» τόνισε ο κ. Γκλούμπος. Τα δέματα περιέχουν είκοσι διαφορετικά είδη προϊόντων όπως κρέας, λάδι, τυρί, όσπρια, ζυμαρικά κ.α. όχι μόνο για το γιορτινό τραπέζι αλλά και για τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Γκλούμπο αυτή η προσπάθεια στηρίζεται σ’ ένα δίκτυο αλληλεγγύης που υπάρχει στην πόλη, με ευαίσθητους πολίτες και επαγγελματίες που στηρίζουν αυτή τη δράση του συλλόγου. «Μπορούμε να πούμε ότι εμείς είμαστε ο ενδιάμεσος φορέας, όμως η δράση αυτή στηρίζεται στους ανθρώπους αυτής της πόλης που είναι αλληλέγγυοι κι έτσι μπορούμε να λέμε ότι η Κοζάνη είναι μια αλληλέγγυα πόλη που για άλλη μια φορά μπορεί να πραγματοποιεί αυτή τη δράση με ωφελούμενες αυτές τις οικογένειες» ανέφερε ο ίδιος.

Οι οικογένειες έφτασαν στο στέκι του «Φιλοπρόοδου» για να παραλάβουν τα δέματα τους σε δύο γκρουπ, με διαφορά κάποιων ωρών, τηρώντας τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας και έδειξαν την ευγνωμοσύνη τους για το έργο που γίνεται. Οι γυναίκες, μάλιστα, του συλλόγου, που ετοίμασαν τα δέματα, εξέφρασαν τη νοσταλγία τους για την εποχή προ κορωνοϊού, όταν την παράδοση των δεμάτων συνόδευε και μια ζεστή αγκαλιά. Πλέον, περιορίζονται στην χέρι-με χέρι παράδοση με τη ζεστή επαφή να εκφράζεται μέσω των ματιών.

Λίγο πριν το καλοκαίρι, η δράση θα επαναληφθεί, αφού όπως τόνισε ο κ. Γκλούμπος, λόγω της ακρίβειας οι δυσκολίες φαίνεται ότι θα είναι περισσότερες σε λίγους μήνες. Να σημειωθεί πως τον Μάρτιο δόθηκαν άλλα 60 δέματα σε οικογένειες λόγω έκτακτων αναγκών.

Κλείνοντας, ο κ. Γκλούμπος ανέφερε πως όσο θα υπάρχουν οικογένειες και άνθρωποι που δυσκολεύονται, ο Σύλλογος, υποστηριζόμενος από την τοπική κοινωνία, θα συνεχίζει τις δράσεις του.

Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση