Διπλασιάζεται το πλαφόν προϋπολογισμού κάθε πρότασης του Δήμου Βελβεντού στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

2 Min Read

Διπλασιάζεται το πλαφόν προϋπολογισμού κάθε πρότασης επτά νέων δήμων που προήλθαν από τη διάσπαση «καλλικρατικών» δήμων της χώρας, που αφορά σε μελέτες έργων και δράσεων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Την απόφαση έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μετά από συνάντηση που είχε με τους δημάρχους των επτά δήμων, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου και τον γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καφαντάρη, οι οποίοι έθεσαν τα προβλήματα με τα οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι λόγω της διάσπασης και συγκεκριμένα την υστέρηση σε απαραίτητες υποδομές, προσωπικό και ώριμες μελέτες για αναπτυξιακά έργα.

- Advertisement -

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι δήμοι αυτοί, διαμορφώνεται σε 1 εκατ. ευρώ (προ ΦΠΑ) το ανώτατο όριο προϋπολογισμού κάθε πρότασης της Πρόσκλησης ΑΤ09 για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον ‘Αξονα Προτεραιότητας «Πολιτική Προστασία-Προστασία της Δημόσιας Υγείας-Τεχνική Βοήθεια» με τίτλο «Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος», ενώ προβλέπεται και μεγαλύτερη ευελιξία, με τη δυνατότητα υποβολής έως πέντε υποέργων μελετών.

Η απόφαση αφορά τους Δήμους Βόρειας Κέρκυρας, Νότιας Κέρκυρας, Ληξουρίου, Σάμης, Βελβεντού, Δυτικής Λέσβου και Δυτικής Σάμου.

«Ανταποκρινόμαστε άμεσα στο αίτημά των επτά δήμων, προκειμένου να τους διευκολύνουμε να εντάξουν μελέτες στο πλαίσιο του αναπτυξιακού Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”. Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση είμαστε σύμμαχοι για να αλλάξουμε την όψη των τοπικών κοινωνιών σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας», δήλωσε σχετικά ο κ. Πέτσας.

 

Μοιραστείτε την είδηση