Διπλές βάρδιες στην γέφυρα Πολυφύτου για να ολοκληρωθούν οι εργασίες

2 Min Read

Οι δοκιμαστικές φορτίσεις θα δώσουν το «πράσινο φως» για το άνοιγμά της

Διπλές  βάρδιες, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής της ζημιάς στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων εντός χρονοδιαγράμματος, ζήτησε από τον εργολάβο του έργου ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης. Όπως ο ίδιος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους την Δευτέρα, ξεκίνησαν οι εργασίες για τη θωράκιση της γέφυρας με τις μεταλλικές πλάκες και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η τρίτη φάση των εργασιών.

Θα ακολουθήσουν άλλες δύο φάσεις. Η μια αφορά στην ενίσχυση των τενόντων, προκειμένου η γέφυρα να μπορεί να αντέξει το βάρος που «σήκωνε» πριν το κλείσιμό της. Όπως είπε ο κ. Κασαπίδης σε ενημερωτική συνάντηση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Περιφέρεια με φορείς των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού, ο εργολάβος ενημέρωσε πως ο έλεγχος και των 48 τενόντων της γέφυρας δεν έδειξε κάποιο άλλο πρόβλημα παρά μόνο κάποιες φυσιολογικές φθορές που δεν εμπνέουν ανησυχία.

Η τελευταία φάση, περιλαμβάνει τις δοκιμαστικές φορτίσεις. Πρόκειται για την τελική διαδικασία «αξιολόγησης» της γέφυρας που θα μετρηθεί αν και κατά πόσο η γέφυρα είναι ικανή να «αντέξει» σε νέα φορτία και κατά συνέπεια να μπορεί να ανοίξει για τα οχήματα. Οι δοκιμαστικές φορτίσεις θα δείξουν και το ποιες κατηγορίες οχημάτων θα μπορούν να περνούν από το κατάστρωμα. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μεταξύ 15 και 20 Μαϊου.

 

Θένια Βασιλειάδου

Μοιραστείτε την είδηση