Διπλό κείμενο

3 Min Read

Θα τεμπελιάσω λίγο σήμερα. Όχι για άλλο λόγο, αλλά διότι πράγματι κρίνω ότι δεν έχω να πω τίποτε περισσότερο από όσα λέει, στο άρθρο του στον ιστοχώρο  NEWS 24/7  ο συνάδελφος

Γιάννης Τριάντης. Ένας πατενταρισμένος αριστερός, με τον οποίο συνυπήρξαμε στην “Ελευθεροτυπία”. Και ο οποίος εξανίσταται, δικαίως, όχι μόνο σχετικώς με μια ασχημία που διεπράχθη και προβλήθηκε με …προοδευτικό περιτύλιγμα, με στόχο την αθλήτρια της αντισφαίρισης Μαρία Σάκκαρη, αλλά για την συνέχεια της. Διαβάστε το:

- Advertisement -

Όσα εξέμεσε εναντίον της Σάκκαρη η ηθοποιός και υποψήφια βουλευτίνα του ΣΎΡΙΖΑ , Άννα Ελεφάντη (“Για να σε δείχνει η ΕΡΤ πρέπει να έχεις γκόμενο τον γιό του πρωθυπουργού”) προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση. Δυστυχώς, κάποιοι σιώπησαν

Ευθέως: Αν κάποιος δεξιός -πόσω μάλλον μια γυναίκα στέλεχος της ΝΔ- υπέγραφε αθλιότητα σαν αυτή που διέπραξε η προοδευτική κυρία Ελεφάντη σε βάρος της Μαρίας Σάκκαρη, θα έπαιρνε φωτιά σύμπας ο προοδευτικός κόσμος. Μιντιακός και πολιτικός.

Τώρα, με το ανοσιούργημα της ηθοποιού, εκκωφαντική σιωπή. Τίποτε! Τιμητικές εξαιρέσεις ο Νίκος Μπίστης, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, το TVXS, η Αναστασία Γιάμαλη (Κόντρα), το NEWS 24/7 και με μια μέρα καθυστέρηση η «ΕφΣυν» δια χειρός Τάσου Τσατάλη.

***

Εξελίξεις στο καφενείο της γειτονιάς. “Τον θυμάσαι τον Μπάμπη; Αυτόν τον ψηλό με την δυνατή φωνή;” με ρώτησε ο καφετζής καθώς χθες το απόγευμα -που είμαστε όχι τρεις αλλά δυο και ο κούκος- πήγα να απολαύσω τον ελληνικό μου στα “τραπεζάκια έξω”, μπροστά στο δροσερό παρκάκι. Ασφαλώς και τον θυμάμαι τον Μπάμπη. Φρόντιζε πάντα να κάνει έντονη την παρουσία του, ιδίως τις πρωινές ώρες όταν το καφενείο είχε περισσότερους θαμώνες. Προς τους οποίους, πάντοτε όρθιος, εξαπέλυε τους χειμαρρώδης δεκάρικους μονολόγους του κατά της “συνωμοσίας”, όπως αποκαλούσε την πανδημία.  Κυρίως δε κατά των εμβολιασμών.

Όχι. Ο  Μπάμπης δεν υπέκυψε στην προπαγάνδα της διεθνούς συνωμοσίας. Δεν επέτρεψε να του φυτέψουν κανένα τσιπάκια, είτε να του πειράξουν το DNA, με το εμβόλιο. Απλώς προχθές μεταφέρθηκε σε κακή κατάσταση στον νοσοκομείο και νοσηλεύεται, διασωληνωμένος, στην ΜΕΘ. Κτυπημένος από τον κορονοϊό.

Μακάρι να επιβιώσει. Με την ελπίδα να τον δούμε να αγορεύει, με το ίδιο πάθος, αναγνωρίζοντας το λάθος του. Για την ώρα, από την περιπέτεια του, υπάρχει ένα κέρδος:  Δυο άτομα, που είχαν καταστεί οπαδοί του, έσπευσαν αμέσως να ορίσουν ημερομηνία εμβολιασμού.

Μοιραστείτε την είδηση