Δωρεά «ζωής» στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από το Δήμο Εορδαίας μετά από πρόταση του Δημάρχου Σάββα Ζαμανίδη

2 Min Read

Το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, στα πλαίσια της χθεσινοβραδινής του συνεδρίασης (Τρίτη 23-4-2019), ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη δωρεά ενός ελικοπτέρου – ασθενοφόρου,  στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, μετά από πρόταση του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη.

Το ελικόπτερο, η αξία του οποίου ανέρχεται στις   300.000 – 350.000 ευρώ περίπου, που θα αγοράσει ο Δήμος Εορδαίας από το οικονομικό του πλεόνασμα, θα εδρεύει στο υπάρχον Ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου, όπου θα εγκατασταθεί με τη συμβολή του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, εξυπηρετώντας τη διακομιδή ασθενών από όλη την ευρύτερη περιοχή.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία του Δημάρχου Εορδαίας , που αποτελεί «δώρο ζωής» στο Νοσοκομείο και στην κοινωνία, έγινε δεκτή σχεδόν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και από τον Διοικητή του Μποδοσάκειου Γεώργιο Χιωτίδη, που έδωσε το παρών στη συνεδρίαση.

Επί πλέον το Δ.Σ. ενέκρινε και τη δωρεά προς το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο ιατρικού εξοπλισμού αξίας 100.000 ευρώ, με βάση τις ανάγκες του φορέα υγείας.

Να σημειωθεί ότι αναφορικά με τη δωρεά του ελικοπτέρου, ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε , πως όπως όλες οι δωρεές έτσι κι αυτή, θα διέπεται από τους ανάλογους όρους. Συγκεκριμένα να υπάρξει η απαραίτητη στελέχωση και υποστήριξη από Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και η έδρα του να είναι «μόνο» το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, χωρίς ποτέ να αλλάξει.

Μοιραστείτε την είδηση