ΔΡΑΣΕ ΔΕΗ Σπάρτακος: Και εκλεγμένος και.. διορισμένος !!!

3 Min Read

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά την αποτυχία της Aπoεπένδυσης όλοι περίμεναν – και σε έναν βαθμό είχε σχεδόν προαναγγελθεί – την «επιστροφή» των θυγατρικών «Λιγνιτική Μελίτης» και «Λιγνιτική Μεγαλόπολης» στη μητρική εταιρεία (ΔΕΗ ΑΕ). Αυτό ήταν και  ξεκάθαρο αίτημα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των Σωματείων – Μελών της, μετά το γνωστό φιάσκο !

Για το ζήτημα αυτό υπήρξε και δέσμευση, μπροστά τους εργαζόμενους του ΑΗΣ Μελίτης και στις τηλεοπτικές κάμερες, του πρώην Yφυπουργού Ενέργειας Γεράσιμου Θωμά (29/9/2019).

Ο καιρός όμως περνούσε (έφυγαν 13 μήνες από τότε) και δεν ακούγαμε πειστική εξήγηση για την καθυστέρηση…

Μέχρι που μάθαμε ότι ο Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ ΑΕ Παντελής Καραλευθέρης διορίστηκε από την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο & ΔΝΣ της ΔΕΗ ΑΕ κ. Στάσση και στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Λιγνιτικής Μελίτης ΑΕ». Έτσι  καταλάβαμε ότι η καθυστέρηση και η μη επιστροφή των θυγατρικών στην μητρική είναι για να βολευτούν «ημέτεροι» – κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Ο συγκεκριμένος διορισμός μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση, γιατί δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως μπορεί ο εκλεγμένος Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ να δέχεται να είναι και διορισμένος από την κυβέρνηση ως μέλος του Δ.Σ. θυγατρικής της ΔΕΗ!

Δεν υπάρχει ηθικό θέμα;

Όμως έκτος από το ηθικό , για το οποίο «δεν ιδρώνει το αυτί» τους, υπάρχει και νομικό ζήτημα.

Αλήθεια, ο πληθωρικός -λόγω γνώσεων – Νομικός Σύμβουλος της ΔΕΗ ενημέρωσε τον Πρόεδρο και ΔΝΣ κ. Στάσση για το νομικό ασυμβίβαστο που ορίζει  το άρθρο 14 του Ν. 1264/82 ;

«Απαγορεύεται στους εργοδότες  σε πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό τους , να συμμετέχουν σε συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων».

Ανάλογο ζήτημα ήταν η αιτία που «τίναξε στον αέρα» το πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΕ!

Κανένας δεν ξεχνά το σύνθημα «έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα»!

Αλήθεια, τι λέει ο Ν. Κιουτσούκης της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα;

Τι λέει η «αδέσμευτη» παράταξη της ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ;

Η ΔΑΚΕ  «Σπάρτακος» ;

Το ψηφοδέλτιο ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ.  για αυτόν τον διορισμό;

Επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε , θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2018 ο Π. Καραλευθέρης ως Εκπρόσωπος των Εργαζομένων καταψήφισε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ την αντίστοιχη πρόταση που είχε κάνει ο τότε Πρόεδρος & ΔΝΣ Μ. Παναγιωτάκης για το διορισμό των μελών του πρώτου Δ.Σ. της «Λιγνιτικής Μεγαλόπολης», όπου εκτός των άλλων διόριζε και τον Χρ. Δεληγιώργη μέλος του Δ.Σ, ο οποίος ήταν Συνδικαλιστικό Στέλεχος του Σωματείου «Λυγκιστής».

Τα συμπεράσματα….. δικά σας 

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση