Δράσεις για την συνύπαρξη με την αρκούδα σε πόλεις και χωριά του Αμυνταίου και της Φλώρινας

1 Min Read

Συνεχίζονται με επιτυχία οι δράσεις του έργου LIFE AMYBEAR που στόχο έχει τη βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης ανθρώπου και αρκούδας στους Δήμους Αμυνταίου και Φλώρινας.
Στη διάρκεια των δύο χρόνων υλοποίησης του έργου έχει υλοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης με τελευταία αυτή που διοργανώθηκε στις 2 Οκτωβρίου, στον οικισμού Σκλήθρου του Δήμου Αμυνταίου, με στόχο την ενημέρωση των κτηνοτρόφων της περιοχής για τα μέτρα πρόληψης ζημιών από αρκούδες και αντιμετώπισης των δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλες).
Την επόμενη περίοδο προγραμματίζονται νέες συναντήσεις διαβούλευσης και ενημέρωσης στο πλαίσιο του έργου, τόσο στις πόλεις του Αμυνταίου και της Φλώρινας όσο και στα χωριά των δύο Δήμων.
Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουν λάβει χώρα νέα περιστατικά παρουσίας αρκούδας τα οποία κρίνουν επιτακτική την ανάγκη υλοποίησης αυτών των συναντήσεων με τους κατοίκους των δύο Δήμων, όπως προβλέπεται και στο έργο.
Οι εκδηλώσεις του έργου θα υλοποιηθούν το διάστημα από 6 έως 16 Νοεμβρίου τόσο για να ενημερωθεί το ευρύ κοινό όσο και για να διαβουλευτούν οι ενδιαφερόμενοι κοινωνικοί εταίροι με την ομάδα έργου του LIFE AMYBEAR ώστε να συνεκτιμηθούν οι τοπικές ανάγκες και να εξεταστούν δυνατότητες πρόσθετης συνεργασίας στο πλαίσιο του έργου.

Μοιραστείτε την είδηση