Δράση “Baskin – Η παιδαγωγική της ένταξης μέσα από ένα άθλημα για όλους” το Σάββατο 11 Μαΐου στη Βιβλιοθήκη

4 Min Read

Tο Κ.Ε.Σ.Υ. Κοζάνης (Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία), ο Γ.Σ.Κ. «ΛΑΣΣΑΝΗΣ» Κοζάνης, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Ο.Α.Π.Ν. (Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού & Νεολαίας) Δήμου Κοζάνης και το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ «ΑΡΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ», με τη συνεργασία της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας, του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, του ΚΕΚΑ ΑμεΑ Ειδικό Εργαστήρι Π.Ε. Κοζάνης, του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας, του Συλλόγου Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας, του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Π.Ε. Κοζάνης, του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΔΕΗ ΑΕ και άλλων τοπικών φορέων και σωματείων της περιοχής, πρόκειται να υλοποιήσουν τη Δράση: «Baskin – Ένα άθλημα για όλους», η οποία θα περιλαμβάνει μια επιμορφωτική ημερίδα με θέμα : «Baskin – Η παιδαγωγική της ένταξης μέσα από ένα άθλημα για όλους» και έναν αγώνα επίδειξης baskin.

- Advertisement -

Ο όρος Baskin προέρχεται από τα πρώτα γράμματα της φράσης Basket Integrated, που σημαίνει ενοποιημένο ή ολοκληρωμένο μπάσκετ και είναι μία νέα σχετικά αθλητική δραστηριότητα. Το άθλημα αυτό είναι μία ιδιαίτερη παραλλαγή της καλαθοσφαίρισης, κατά το οποίο ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του μπάσκετ προσαρμόζεται στις ανάγκες για ένα παιχνίδι που με νέους κανόνες μέσα από το μπάσκετ, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά με αναπηρία οποιασδήποτε μορφής (είτε σωματική, είτε πνευματική) να παίξουν μαζί με ανθρώπους που δεν έχουν τέτοιου είδους προβλήματα. Δηλαδή η πρωτοτυπία του baskin είναι ότι επιτρέπει σε νέους ανθρώπους να παίξουν μαζί στην ίδια ομάδα, ακόμη και με μικτή σύνθεση αγοριών – κοριτσιών.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11-05-2019 και ώρα 10:30 π.μ. στη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (έχοντας ως κεντρική ομιλήτρια την Καθηγήτρια Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής του Α.Π.Θ., Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Εργαστήριο Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής κ. Ευαγγελινού Χριστίνα), ενώ ο αγώνας επίδειξης baskin θα διεξαχθεί αμέσως μετά στο Δ.Α.Κ. Κοζάνης μεταξύ 13.00μ.μ. και 14.00μ.μ. από το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ «ΑΡΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ» (το μοναδικό σωματείο Baskin στην Ελλάδα).

Σας προσκαλούμε να παραστείτε για να καλύψετε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη αυτή Δράση, ούτως ώστε να επιτευχθεί καλύτερη ενημέρωση της προσπάθειάς μας να βοηθήσουμε την ένταξη των παιδιών με αναπηρία οποιασδήποτε μορφής στον αθλητισμό (με στόχο στο μέλλον τη δημιουργία μιας ομάδας baskin στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), αλλά και στο σχολείο και στην κοινωνία γενικότερα.

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Α Μέρος : Πρόγραμμα Επιμορφωτικής Ημερίδας

10.30π.μ.- 13.00μ.μ.

Θέμα: «Baskin – Η παιδαγωγική της ένταξης μέσα από ένα άθλημα για όλους»

Χώρος:Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

10.00π.μ.– 10.30π.μ. Προσέλευση-Εγγραφές

10.30π.μ.– 10.45π.μ. Καλωσόρισμα-Χαιρετισμοί

Εισηγήσεις

10.45π.μ.- 12.20μ.μ.

Συντονίστρια:Φανή Κουτσογεωργοπούλου, Εκπαιδευτικός, Κ.Ε.Σ.Υ. Κοζάνης

  • 45π.μ. – 11.15π.μ.«ΝΑΙ μπορούμε να παίξουμε μαζί: Προσαρμοσμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στο σχολικό και εξωσχολικό περιβάλλον»,    κ. ΧριστίναΕυαγγελινού, Καθηγήτρια Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής,Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού,Εργαστήριο Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής
  • 15π.μ.–11.35π.μ.«Ο Αθλητισμός ως εργαλείο βελτίωσης των ακαδημαϊκών επιδόσεων των μαθητών με ή και χωρίςαναπηρία»,κ.ΦανήΚουτσογεωργοπούλου, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας, Ε.Α.&Ε., Med
  • 35π.μ.–12.20μ.μ. «Γνωριμία με το Baskin – Βασικοί κανόνες»κ.Βασιλική Πανδή, Διευθύντρια του ΕΕΕΚ Κισσάμου Χανίων και Προπονήτρια Baskin στο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ«ΑΡΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ»

Συζήτηση–Ερωτήσεις&Παραλαβή Βεβαιώσεων Συμμετοχής

12.20μ.μ. – 12.40μ.μ.

Διάλειμμα

(καφές, τσάι, χυμοί)

12.40μ.μ. – 13.00μ.μ.

Β Μέρος :Αγώνας επίδειξης

13.15 μ.μ. 14.00μ.μ.

Υπεύθυνες: Βασιλική Πανδή& Σπυριδούλα Ροδολάκη,

Προπονήτριες Baskin του Σωματείου «ΑΡΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ»

– Αγώνας Επίδειξης«Baskin»από το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ«ΑΡΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ»(μικτή ομάδα αθλητών/τριών με και χωρίς αναπηρία)- Απονομές

Χώρος:Δ.Α.Κ. Κοζάνης

 

Μοιραστείτε την είδηση