«Δύο χρόνια μετά από τη  σύσκεψη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τον κορονοϊό…» του Γιάννη Τσιομπάνου*

2 Min Read

Δεν ξεχνώ – δύο χρόνια μετά – την πλήρη απαξίωση του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη σύσκεψη για τον κορονοϊό, όπου προΐστατο ο τότε Υπουργός Υγείας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης αποτελεί το κορυφαίο θεσμικό όργανο για τη δημόσια υγεία στην περιοχή μας και επομένως ο κατ’ εξακολούθησιν αποκλεισμός του από τις συσκέψεις της πανδημιακής περιόδου συνέβαλε, δυστυχώς, στην περαιτέρω απαξίωση της Επιστήμης από τους πολίτες. Κάθε θέμα τυχόν προσωπικής διαφοράς, εμμονών ή ακόμη και ιδεοληψίας έπρεπε να μείνει στην άκρη. 

Στο δια ταύτα: Ο Γιώργος Αμανατίδης στην τετράχρονη κοινοβουλευτική του θητεία, όπως και σ’ αυτήν ως γενικός διευθυντής της ΑΝΚΟ, έχει αποδείξει πολλάκις ότι ξέρει να συνδιαλέγεται, να συντονίζει και κυρίως να ακούει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Σε τέτοιο ατόπημα, να μην καλέσει δηλαδή τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης, δεν θα έπεφτε ποτέ. Δεν ωραιοποιώ πρόσωπα, αλλά δεν θα κάνω και εκπτώσεις στην αποτίμηση των προσόντων τους. 

«Η έλλειψη γνώσης ποιοι είναι οι καθ’ ύλην θεσμικοί συνομιλητές και η επανάληψη της απαξιωτικής συμπεριφοράς στον επιστημονικό κόσμο της περιοχής, τείνουν να γίνουν μόνιμα χαρακτηριστικά των καιρών μας», δήλωνε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2021 ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, κύριος Χαράλαμπος Τσεβεκίδης.

Αυτά τα ξεχνάμε; Ή πρέπει λίγο πριν από τις εκλογές να τα ξαναφρεσκάρουμε στη μνήμη μας και να τα επαναφέρουμε στο δημόσιο διάλογο;

Ο Γιάννης Τσιομπάνος είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Κοζάνης με το συνδυασμό του Γιώργου Αμανατίδη “Συμμαχία για την Ανάπτυξη, η Δυτική Μακεδονία μπροστά”.

Μοιραστείτε την είδηση