Τρεις συλλήψεις για παραλαβή χρημάτων, αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί
Δύο υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης με θύματα έναν 87χρονο και μια 85χρονη εξιχνίασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Φλώρινας, που προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων σε Φλώρινα και Θεσσαλονίκη. Οι τρεις συλληφθέντες είχαν το ρόλο του «εισπράκτορα» και φέρονται να παρέλαβαν μεγάλα χρηματικά ποσά που παραδόθηκαν από τους ηλικιωμένους, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί τους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στις 20 Αυγούστου στον 87χρονο, προσποιούμενος γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη του είχε τραυματιστεί σοβαρά και απαιτούνταν άμεσα εγχείρηση, με κόστος 48.000 ευρώ. Άγνωστη γυναίκα παρενέβη επίσης προσποιούμενη την κόρη του. Ο 87χρονος πείστηκε και παρέδωσε σε δύο δόσεις, το ίδιο βράδυ και το επόμενο πρωί, συνολικά 30.000 ευρώ στον 26χρονο που συνελήφθη.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 26χρονος επρόκειτο να παραδώσει τα χρήματα σε έναν 56χρονο και μία 47χρονη, οι οποίοι εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και συνελήφθησαν. Οι δύο τελευταίοι, λίγες ώρες νωρίτερα, φέρονται να είχαν μεταβεί και στη Φλώρινα, όπου παρέλαβαν από 85χρονη το ποσό των 2.410 ευρώ, επίσης με το πρόσχημα επείγουσας ιατρικής ανάγκης συγγενικού της προσώπου.



Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά 27.380 ευρώ, από τα οποία τα 25.000 ευρώ επιστράφηκαν στον 87χρονο και τα 2.380 ευρώ στην 85χρονη. Κατασχέθηκαν επίσης το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τις μετακινήσεις και τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των δύο συνεργών που είχαν το ρόλο του «γιατρού» και του συγγενικού προσώπου στις τηλεφωνικές κλήσεις, ενώ εξετάζεται η πιθανή εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες απάτες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.