Δύο τελευταίες παραστάσεις για την “Καλλιπάτειρα”

2 Min Read

Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Δεκεμβρίου  στις 21:00

Οι παραστάσεις του έργου «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» του Νικολάου Σ. Κέφαλου, που παρουσιάστηκε την φετινή χειμερινή περίοδο στην Κεντρική Σκηνή του ΔηΠεΘε Κοζάνης, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Πλασκοβίτη, ολοκληρώνονται αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ 16/12

- Advertisement -

Καλλιπάτειρα. Η γυναίκα που τόλμησε να παραβιάσει το άβατο των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αψηφώντας τους νόμους θεών και ανθρώπων και έμεινε στην ιστορία. 

Το έργο

Η Καλλιπάτειρα παθιασμένη από τον μεγάλο της έρωτα για τον πρόωρα αποθανόντα σύζυγό της  Καλλιάνακτα, ντύνεται άντρας και μπαίνει μέσα στο στάδιο γιατί επιθυμεί σφόδρα να δει τον γιό τους Πεισίροδο Ολυμπιονίκη. Ο Πεισίροδος πράγματι στέφεται ολυμπιονίκης και μέσα στην χαρά και τους πανηγυρισμούς της Καλλιπάτειρας αποκαλύπτεται ότι είναι γυναίκα. Πράξη ανόσια, η οποία τιμωρείται με ΘΑΝΑΤΟ.

Στο έργο παρακολουθούμε την δίκη όπου η Καλλιπάτειρα κατηγορείται για την υπέρτατη ύβρη. Την καταπάτηση του άβατου της Ολυμπίας σε περίοδο που έχει κηρυχθεί η εκεχειρία. Μία ύβρις που οι συνέπειές της δεν αφορούν μόνο την ίδια αλλά ολόκληρο τον οικογενειακό και κοινωνικό της περίγυρο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Νίκος Κέφαλος / ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λευτέρης Πλασκοβίτης / ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ – ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Αντώνης Χαλκιάς / ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιάννης Παπαδημτρίου / ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΟΣ – Βοηθός ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Κωνσταντίνα Λάλλου / ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Έμη Τσιούρα / Βοηθός ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: Ελεωνόρα Καραβανή / Β΄Βοηθός ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Θεοδοσία Δέμου / Β΄ Βοηθός ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: Ελένη Κοματέα.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Καποδίστρια Ναταλία, Σεργουνιώτη Πηνελόπη, Καρακίτσου Μαρία, Γλυκός Χρήστος, Μπατσακούτσας Βασίλης, Ροδάμης Χρήστος, Βατικιώτη Μαρία, Δέμου Θεοδοσία, Ζιάνα Ελένη, Κεφαλογιάννη Νίνα, Μούστας Αλέξανδρος, Νταλιάνη Αναστασία.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 

Από το Βιβλιοπωλείο ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ κι από το https://www.ticketservices.gr      

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Προπώληση 10€ γενική είσοδος 

Ημέρα  παράστασης 15€ κανονικό / 10€ μειωμένο  (μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Μοιραστείτε την είδηση