Δυσαρέσκεια και αγανάκτηση από τα καταστήματα εστίασης της Πτολεμαίδας- Τι ζητούν

3 Min Read

Ως Δ.Σ. του Σωματείο Καταστημάτων Εστίασης και Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Εορδαίας

εκφράζουμε την δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση μας για την απόφαση αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων μας στον Δήμο Εορδαίας. Οι επιχειρηματίες της περιοχής μετά την οικονομική κρίση και τον αντικαπνιστικό νόμο του 2019 δέχτηκαν το τελειωτικό χτύπημα. Η περιοχή της Εορδαίας θα έπρεπε να εξαιρεθεί από το δεύτερο αυτό άδικο lock down καθώς έχουν παρατηρηθεί ελάχιστα κρούσματα σε τοπικό επίπεδο και σε σχέση βέβαια με το πρόβλημα στην πόλη της Κοζάνης. Θα έπρεπε τουλάχιστον η περιοχή της Εορδαίας βάση κοινής λογικής να παραμείνει σε επίπεδο ασφαλείας 3 ίσως και μικρότερο. Αυτή τη στιγμή όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ποτέ. Τα προβλήματα της Εστίασης έχουν φέρει σε απόγνωση και θυμό τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πια την απειλή του αφανισμού. Προσπαθήσαμε πολύ όλο το διάστημα από το ξέσπασμα της πανδημίας και των μέτρων που επιβλήθηκαν να τηρήσουμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα άλλα και τις θέσεις εργασίας.Μέσα από την δύσκολη θέση που μας φέρνει αυτό το δεύτερο άδικο τοπικό lock down ζητούμε :

1) Αύξηση του χρηματικού ποσού του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία» και αλλαγή του τρόπου κατανομής του ανάλογα με τους εργαζόμενους της κάθε επιχείρησης για μια δίκαιη κατανομή των χρημάτων, όπως αντίστοιχα στο πρόγραμμα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης .

2) Απαλλαγή των επιχειρήσεων από οφειλές του έτους 2020 όπως Δημοτικά τέλη, Δημοτικό Φόρο, κ.α.

3) Αναστολή πληρωμών των ρυθμίσεων σε όλους τους Ο.Τ.Α. για τους επόμενους οχτώ (8) μήνες χωρίς την προσθήκη προσαυξήσεων

4) Κεφάλαιο επανεκκίνησης σε όλα τα καταστήματα εστίασης λόγω απολιγνιτοποίησης.

5) Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων και το 20% του μισθού τους,

προκειμένου να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος, μέχρι να επέλθει η κανονικότητα.

6) Μείωση του ΦΠΑ σε 6% σε φαγητό και καφέ, κάτι που βασίζεται άλλωστε σε προεκλογικές εξαγγελίες της παρούσας κυβέρνησης, αλλά και λόγω απολιγνιτοποίησης.

7) Αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2021.

8) Να επιτραπεί η εκ περιτροπής απασχόληση (4ωρο) για τους ακόλουθους μήνες που θα εφαρμοστεί το μειωμένο ωράριο.

9) Να συμπεριληφθούν και οι επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 20 άτομα και μέχρι τώρα εξαιρούνται.

 
Σύλλογος Εστίασης και Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Εορδαίας 
Μοιραστείτε την είδηση