Δυσαρεστημένος ο Ν. Κοτζιάς με τον Θ. Καρυπίδη – «Δεν τον στηρίζουμε, εκτός αν κάνει στροφή» δήλωσε στην ΕΡΤ

1 Min Read

Σε ερώτηση του Σεραφείμ Κοτρώτσου στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Επόμενη Μέρα» ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς ερωτηθείς σχετικά με τη συνεργασία του με το ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες εκλογές, ανέφερε: «Είχαμε μια συζήτηση με τον Πάνο Σκουρλέτη. Συμφωνούμε στους 9 από τους 13 Περιφερειάρχες. Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας που πολέμησε τη Συμφωνία των Πρεσπών και είναι πάνω στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, δεν τον στηρίζουμε, εκτός αν κάνει ουσιαστική στροφή στο θέμα. Δεν μπορώ εγώ ως πρώην υπουργός Εξωτερικών να στηρίζω κάποιον που είναι εναντίον της Συμφωνίας».
Η δυσαρέσκεια του πρώην υπουργού για τη στάση Καρυπίδη στο θέμα της Συμφωνίας έχει ήδη εκδηλωθεί από το προηγούμενο διάστημα.Να υπενθυμίσουμε ότι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ήταν αυτός που παρέδωσε το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη συμφωνία για το ονοματολογικό της FYROM στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στις Πρέσπες, στην εκδήλωση για την υπογραφή (φωτό).
Επίσης, αξίζει να τονιστεί ότι ο Ν. Κοτζιάς υπήρξε από τους μεγαλύτερους φαν του Θ. Καρυπίδη, στηρίζοντάς τον στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και στη συνέχεια υποστηρίζοντας τις πρωτοβουλίες του, όπως τη Σχολή Πυροσβεστών, στα εγκαίνια της οποίας παρέστη (φωτό), αλλά και το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας στην πρώην ΑΕΒΑΛ.

Μοιραστείτε την είδηση