Δυτ. Μακεδονία: Αγροτικοί Σύλλογοι καταγγέλουν «αετονύχηδες» στις επιδοτήσεις

3 Min Read

Την  ύπαρξη  «αετονύχηδων» που  καρπώνονται  χρήματα αγροτών και κτηνοτρόφων  στην Δυτ. Μακεδονία, μέσα  από  τις  διαδικασίες  των επιδοτήσεων του Εθνικού αποθέματος, καταγγέλουν  αγροτικοί  σύλλογοι  της Περιφέρειας , κάνοντας  λόγο σε επιστολή τους, για  «χιλιάδες στρέμματα  δημοσίων εκτάσεων που έχουν δηλωθεί από  ιδιοκτήτες και υπαλλήλους  Κέντρων υποδοχής  δηλώσεων, οι  οποίοι χωρίς να έχουν καμία αγροτική δραστηριότητα,  εξασφαλίζουν τις  σχετικές επιδοτήσεις, σε βάρος  των πραγματικά δικαιούχων».

Σε  επιστολή  του  Αγροτικού  Συλλόγου του  Δήμου  Αμυνταίου  , την  οποία  συνυπογράφουν από την Δυτ. Μακεδονία, ο Αγροτικός  Σύλλογος  φυτικής παραγωγής του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς, ο  Αγροτικός  Σύλλογος  Δήμου Καστοριάς «Μακεδνός» και  ο  Αγροτικός  Σύλλογος  Βοϊου Κοζάνης, αλλά  και ευρύτερα  ο Αγροτικός  Σύλλογος  Τυρνάβου, όπως και  ο  Αγροτικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, ζητείται  η  άμεση παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων καθώς  και του ΟΠΕΚΕΠΕ ,  ώστε «με ουσιαστικούς , εκτεταμένους και πλήρεις ελέγχους  σε ολόκληρη  την περιοχή, να σταματήσουν και να ακυρωθούν  αυτές οι διαδικασίες, επιστρέφοντας τα χρήματα των επιδοτήσεων, στους πραγματικούς δικαιούχους».

Σε  συνέντευξη   στην ΕΡΤ  Κοζάνης, η Πρόεδρος  του   Αγροτικού  Συλλόγου του  Δήμου  Αμυνταίου, Διαμάντω  Κρητικού, τόνισε   ότι «δηλώνονται στρέμματα στον Γράμμο και  στο Καϊμακτσαλάν ως βοσκότοποι , καθώς  και άλλες   εκτάσεις   στην περιοχή ως αγριελιές», υπογραμμίζοντας ότι  «ποτέ  δεν έχει ελεγχθεί η κατοχή του μισθωτή και  το εάν κάποιος που  νοικιάζει  μια έκταση , είναι δική του ή δημόσια».

Η κ. Κρητικού  έκανε λόγο για «αδιαφανείς διαδικασίες  κατανομής των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης από το Εθνικό απόθεμα», προσθέτοντας  ότι «με την  επιδότηση ενός μόνο προσώπου από αυτή την διαδικασία, καρπώθηκαν  χρήματα από  317 δικαιούχους  κτηνοτρόφους  και παραγωγούς της περιοχής» , ενώ όπως   χαρακτηριστικά  ανέφερε, «παίρνουν επιδοτήσεις άτομα που δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν την αγελάδα από τον σκύλο και τα πουρνάρια από την ακακίες».

Η  Πρόεδρος  του Αγροτικού Συλλόγου  Δήμου Αμυνταίου, επεσήμανε  τέλος  ότι «είναι σε ετοιμότητα οι αγροτικοί  σύλλογοι προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα  των μελών τους, ακόμη και με δικαστική προσφυγή», ενώ  έκανε  γνωστή  την  διοργάνωση  κεντρικής  ημερίδας  στις  4 Αυγούστου  στον Τύρναβο, όπου θα συζητηθεί  το θέμα των επιδοτήσεων του Εθνικού αποθέματος.

 ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης  

Μοιραστείτε την είδηση