Δυτική Μακεδονία: 354 έλεγχοι της αστυνομίας σε μία εβδομάδα 

2 Min Read

«Μηδενική ανοχή» στη μη χρήση κράνους

Εντατικούς ελέγχους πραγματοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους», στέλνοντας σαφές μήνυμα για την αναγκαιότητα της τήρησης των κανόνων οδικής ασφάλειας.

Από την 1η έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2025 διενεργήθηκαν συνολικά 354 τροχονομικοί έλεγχοι σε Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Εορδαία, Σέρβια, Φλώρινα και Αμύνταιο, με την Αστυνομία να εστιάζει σε αναβάτες δικύκλων, τρικύκλων, οχημάτων ATV («γουρούνες») και Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο.).

Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούσαν κυρίως οδηγούς που δεν φορούσαν προστατευτικό κράνος. Συγκεκριμένα:

  • Στα Γρεβενά, έγιναν 15 έλεγχοι και διαπιστώθηκε 1 παράβαση.
  • Στην Καστοριά, σε 61 ελέγχους εντοπίστηκε 1 παράβαση.
  • Στην Κοζάνη, την Εορδαία και τα Σέρβια, πραγματοποιήθηκαν 221 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 15 παραβάσεις (12 σε δικυκλιστές και 3 σε οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων).
  • Στη Φλώρινα και το Αμύνταιο, σε 57 ελέγχους βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις.

Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι η μη χρήση ή η μη ορθή πρόσδεση κράνους επιφέρει:

  • Για οδηγούς μοτοποδηλάτων, μοτοσυκλετών και τρίτροχων οχημάτων: πρόστιμο 350 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 ημέρες.
  • Για επιβάτες: πρόστιμο 350 ευρώ.
  • Για οδηγούς Ε.Π.Η.Ο.: πρόστιμο 30 ευρώ.

Με το σύνθημα «Μην παίζεις με τη ζωή σου… φόρεσε το κράνος σου», η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι η χρήση του μειώνει δραστικά τον κίνδυνο θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση και συνέπεια, στοχεύοντας στην καθολική εφαρμογή της χρήσης κράνους και στην πρόληψη σοβαρών ή θανατηφόρων τροχαίων.

Μοιραστείτε την είδηση