Εφήμερα είναι όλα

2 Min Read

Πέθανε χθες ο Κώστας Εφήμερος (Παπαδόπουλος). Η «ψυχή» του The Press Project, ενός μιντιακού εγχειρήματος που έθεσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις βάσεις για τη συμμετοχική δημοσιογραφία και μια άλλου τύπου ερευνητική δημοσιογραφία.

Έχω ξαναγράψει για τον Εφήμερο και το TPP, γιατί συμβόλιζε μια πραγματικά συγκινητική προσπάθεια να ξαναβρεί η δημοσιογραφία το χαμένο της εαυτό και ως ιδεολόγος με συνάρπαζε. Μίλησα μόνο μια φορά στη ζωή μου μαζί του, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που του έκανα για μια ερευνητική δική μου δουλειά με τον τίτλο «Η μεταμορφωτική επίδραση του διαδικτύου στη δημοσιογραφική κουλτούρα». Ήταν χειμαρρώδης.

- Advertisement -

Μου μιλούσε για πάνω απο δύο ώρες για τον τρόπο που φανταζόταν ότι μπορεί η τεχνολογία να λειτουργήσει θετικά και να δώσει νέα εργαλεία στην ερευνητική δημοσιογραφία. Πριν απο κανένα χρόνο, που το εγχείρημα του The Press Project είχε ξεμείνει απο χρήματα και συμμάχους, είχε γράψει μια πολλή συγκινητική επιστολή προς τους αναγνώστες του, μια παρακαταθήκη στα παιδιά του, όπου μεταξύ άλλων, προέβλεπε κατά κάποιο τρόπο το σύντομο τέλος της δικής του διαδρομής, το οποίο σας προτείνω να διαβάσετε (https://www.thepressproject.gr/article/101292/To-proteleutaio-keimeno-tou-ThePressProject).

Στην επιστολή αυτή, που έκλεινε με τις λέξεις «καληνύχτα και καλή τύχη» ζητούσε τη στήριξη στο δημιούργημά του. Κάθε μέρα έλεγα ότι θα στηρίξω μέσω της πλατφόρμας των 1101 με λίγα ευρώ το TPP, αλλά ποτέ δεν το έκανα. Τώρα είναι πλέον αργά.

Ιωάννα

[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση