Εφηβεία. Γράφει η Γεωργία Δέσποινα Πατρασκάκη μαθήτρια της Β΄ τάξης του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης

2 Min Read

Τι είναι τα Όνειρα Ψυχών; Δύο λέξεις χίλιες σημασίες. Σ’ αυτήν εδώ τη στήλη οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης μοιράζονται τα όνειρα, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους μέσα από τα δικά τους ποιήματα, διηγήματα και άρθρα.

 Εφηβεία

Φιλίες, έρωτες, καλοκαίρια, στεναχώριες, χαρές, χορός, δυνατή μουσική, φωτογραφίες, λουλούδια, ηλιοβασιλέματα, βόλτες, παραλίες, μπύρες, ταινίες, ξενύχτια, φίλοι, έρωτες, καλοκαίρια, φίλοι, έρωτες, καλοκαίρια.

- Advertisement -

Τι άραγε να είναι εφηβεία; Πώς να το ελέγξει ένας μικρός ανθρωπάκος αυτό το συναίσθημα που επικρατεί μέσα του; Ένα κουβάρι το μυαλό του.

Αυτό που πρέπει ή αυτό που θέλω; Αυτό που μπορώ ή αυτό που θέλω; Αξίζει η προσπάθεια; Θα το μετανιώσω; Και αν δεν πάει καλά; Και αν στο τέλος πληγωθώ; Και αν δεν τα καταφέρω; Και τι θα πουν οι άλλοι; Θα τους αρέσει; Θα το σχολιάσουν; Μα δεν πρέπει να ακούω τα άσχημα σχόλια των άλλων. Έτσι μου είπαν. Και γιατί να ακούω μόνο τα καλά; Θα το κάνω. Αυτό που θέλω θα κάνω. Πρέπει να βιαστώ. Ο χρόνος περνάει. Σε λίγο καιρό θα μπω στον κόσμο των μεγάλων και όλα θα γίνουν σοβαρά. Πρέπει να προλάβω. Ένα καλοκαίρι μου έμεινε. Ένα καλοκαίρι να γεμίσω αναμνήσεις. Μα… όχι. Δεν έχω χρόνο. Δεν έχω όλο το καλοκαίρι μπροστά μου. Εξετάσεις σου λέει του χρόνου. Μα τι να κάνω; Πιέζομαι, πόσο πολύ πιέζομαι. Άραγε έτσι είναι όλοι; Μάλλον έτσι θα είναι. Θα βγω μια βόλτα. Θα δω το ηλιοβασίλεμα. Θα χαθώ στα χρώματά του. Θα μαγευτώ από αυτά. Θα αποτυπώσω τη στιγμή. Θα ζήσω.

 

Γεωργία Δέσποινα Πατρασκάκη

μαθήτρια της Β΄ τάξης

του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης       

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση