Έφτασαν στο Βελβεντό οι πρώτοι 51 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες

2 Min Read

Έφτασαν τα πρώτα 51 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από δομές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας σε ξενοδοχείο του Βελβεντού Κοζάνης, που για πρώτη φορά θα φιλοξενηθούν 71 παιδιά από 14 έως 18 ετών.

Μετά από σχετικό αίτημα της διεύθυνσης του ξενοδοχείου στο Υπουργείο Μεραναστευτικης πολιτικής και την έγκρισή του, τα προσφυγόπουλα που έφτασαν στην περιοχή με καταγωγή από την Συρία, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν και την Αίγυπτο θα φιλοξενηθούν για 2 μήνες.

- Advertisement -

Στο ξενοδοχείο ήδη έχουν φτάσει άτομα από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ενώ την συνολική ευθύνη της φιλοξενίας των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων θα έχει η ΜΚΟ «Solidarity Now» που ήδη έχει ανακοινώσει την προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού συνολικά 35 ατόμων από την περιοχή.

Η κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια της ΜΚΟ, «αλληλεγγύη τώρα», μιλώντας στην ΕΡΤ για την 2μηνη φιλοξενία, τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη υποστήριξης των παιδιών που είναι ταλαιπωρημένα, από το δύσκολο ταξίδι. Στάθηκε στην σημαντικότητα της εκπαίδευσής τους για το δικό τους καλύτερο αύριο, που θα αντιμετωπίσουν ως πολίτες την ζωή. Τα προσφυγόπουλα πάντως χαίρονται την φιλοξενία προς στιγμήν και ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο.

Κάποιοι κάτοικοι του Βελβεντού είναι θετικοί, ενώ άλλοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την συμβίωση και ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, αναφέρθηκε στην φιλοξενία τους, με την ένσταση ότι δεν γνώριζε η Δημοτική Αρχή για την έλευσή τους.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η συζήτηση στην τοπική κοινωνία για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία στη διάρκεια της διαμονής τους, με ζητούμενο την καλύτερη δυνατή συνύπαρξη.

 

ΕΡΤ Κοζάνης – Δ. Αμαραντίδου

Μοιραστείτε την είδηση