Έφτασε έξω από Δρέπανο η τεράστια γεννήτρια της «Πτολεμαϊδα V» – Μεγάλη επιχείρηση για τη μεταφορά της από τον Πολύμυλο

2 Min Read


Περίπου στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης έφτασε λίγο έξω από το Δρέπανο Κοζάνης η μεγάλη γεννήτρια βάρους 395 τόνων της νέας μονάδας «Πτολεμαίδα V». Η γεννήτρια ξεκίνησε το αργό της ταξίδι από την Ιαπωνία και έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης περίπου πριν δύο μήνες. Με τραίνο μεταφέρθηκε στη Βέροια και από εκεί στις αρχές Ιουνίου ξεκίνησε μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Βέροιας – Κοζάνης για το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα.
Καθ όλη τη διάρκεια της διαδρομής περιπολικά της τροχαίας κλείνουν τον δρόμο και τα συνοδευτικά οχήματα τοποθετούν σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου ειδικό εξοπλισμό για να μην προκληθούν βλάβες στο οδόστρωμα.
«Τις επόμενες μέρες σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε κάποιες εργασίες στο δρόμο προς τον παλιό Κλείτο για να συνεχιστεί η μεταφορά της γεννήτρια μαζί με τον μετασχηματιστή ο οποίος βρίσκεται τώρα στον Πολύμυλο» δήλωσε ο Πολιτικός Μηχανικός της εταιρίας «ΤΕΡΝΑ» Ευτύχιος Πολίτης.
Η εντυπωσιακή σε μέγεθος γεννήτρια ζυγίζει 395 τόνους και η μεταφορά της γίνεται με συρμό τύπου SPMT της Ιταλικής εταιρίας Fagioli σε 14 δίδυμους άξονες και το μεικτό βάρος αγγίζει τους 520 τόνους.
Το ταξίδι της γεννήτριας θα συνεχιστεί μέσω της επαρχιακής οδού προς την Ακρινή και Άγιο Δημήτριο. Η γέφυρα της Εγνατιας Οδού όμως «εμποδίζει» τη διέλευση του μεγάλου σε όγκο οχήματος για μόλις οκτώ πόντους. Για το λόγο αυτό η εταιρία θα σκάψει σε απόσταση 100 μέτρων το συγκεκριμένο σημείο και στη συνέχεια θα το αποκαταστήσει. Για δέκα περίπου μέρες ο δρόμος θα κλείσει και τα οχήματα θα διέρχονται προς Ακρινή και Άγιο Δημήτριο από εναλλακτικές διαδρομές. Για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων και αγροτών στη γύρω περιοχή θα ασφαλτοστρωθεί αγροτικός δρόμος με έξοδα της «ΤΕΡΝΑ».
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση