Ευτυχώς υπάρχουν «μαλάκες»

3 Min Read

Για τους «επαναστάτες» του γλυκού νερού, που το μόνο που μπορούν να …προσφέρουν είναι οι καταστροφές, ο εθελοντισμός είναι κατάρα! Ξεκινώντας από τη γνωστή ιστοσελίδα τους , το indymedia, από όπου μαθαίνουμε τι είπε ο Κουφοντίνας, η Ρούπα, ο Ξηρός, ο «Ρουβίκωνας» και ..τα άλλα τα παιδιά, τα συνήθως κυκλοφορούντα με κουκούλες. Όπου είχαν αναρτήσει το σύνθημα «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ : ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΑΧΝΕΤΕ??». Το οποίο εν συνεχεία έγινε αφίσα, μιας από τις ποικιλώνυμες «αντιεξουσιαστικές» οργανώσεις.
Ευτυχώς, οι πολλοί, δεν ντρέπονται να είναι, κατά τους «επαναστάτες» αυτούς, «μαλάκες». Και το αποδεικνύουν, ακόμη μια φορά, με όσα συμβαίνουν μετά την καταστροφή που έπληξε τη Δυτική Αττική και ειδικώς την Μάνδρα. Το βλέπω στη γειτονιά μου. Πόσοι άνθρωποι ανταποκρίνονται στην έκκληση για συγκέντρωση ειδών ρουχισμού, ιατροφαρμακευτικού υλικού και τροφίμων για τους πληγέντες.
Την ίδια ώρα όμως εκδηλώνεται με τον απεχθέστερο τρόπο και η άλλη όψη του ανθρώπινου είδους. Οι κατεστραμμένοι από την θεομηνία, υφίστανται και τις επιδρομές των «έξυπνων» που βρήκαν την ευκαιρία να επιδοθούν στο πλιάτσικο. Συμμορίες «ρομά», σπεύδουν να αρπάξουν ό,τι μπορεί να πωληθει. Από οικοσκευές, έως παρασυρθέντα οχήματα, ακόμη και καλώδια. Εικόνες που μου θυμίζουν μια περιγραφή της Μάνας μου, για την ημέρα εκτέλεσης του κουνιάδου της από τους Γερμανούς, την όποια έχω περιλάβει στις «Γυναικείες ιστορίες» μου:
Βρέθηκε, τον Αύγουστο του 1944, τότε που έγινε το Μπλόκο στην Κοκκινιά, στο μαντρί που είχε ο κουνιάδος της ο Κυριάκος, στη θέση Κοκκινόβραχος, στα τότε Άνω Γερμανικά, σημερινή «Νεάπολη». Όπου ξαφνικά εισέβαλε μια διμοιρία Γερμανών, άρπαξαν τον Κυριάκο Μασσαβέτα και τον γιο του Γιάννη και τους εκτέλεσαν επί τόπου, μπροστά στα μάτια της γυναίκας του και των μικρότερων παιδιών της. Με την μάνα να κρατάει την συννυφάδα της στον κόρφο της για να μη βλέπει τον χαμό. Παραλλήλως έβαλαν φωτιά να κάψουν το σπίτι και τη στάνη. Οπότε τη μια αγριότητα, των κατακτητών, διαδέχθηκε η άλλη. Των συμπατριωτών. κάποιοι από τους οποίους βρήκαν την ευκαιρία να ορμήσουν για να επιδοθούν στο πλιάτσικο. Να αρπάξουν χράμια και φλοκάτες «των βλάχων».
– Τέτοιο άγριο θηρίο γίνεται παιδάκι μου ο άνθρωπος. Εκεί που εσύ έχεις πάρει φωτιά και καίγεσαι, αντί να σε σβήσει, κοιτάει ν’ ανάψει στη φωτιά σου το τσιγάρο του.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
[email protected]

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση