Πέθανε ο Λευτέρης Λεσγίδης από την Πτολεμαϊδα – Αρχιτέκτονας και αυτοδιοικητικός επί σειρά ετών

4 Min Read

Πέθανε το βράδυ της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου ο αρχιτέκτονας Λευτέρης Λεσγίδης από την Πτολεμαΐδα. Ο Λευτέρης Λεσγίδης διετέλεσε νομαρχιακός και δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Πτολεμαΐδας. Η κηδεία του έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στον ΙΝ Αγίας Τριάδας, παρουσία συγγενών, φίλων και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και της πολιτείας. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και έχαιρε άκρας εκτίμησης και σοβαρότητας κάτι που αναγνώριζαν και οι πολιτικοί του αντίπαλοι όταν ασχολήθηκε με τα κοινά.

- Advertisement -

Τα μηνύματα των φίλων του στο Facebook

Την είδηση του θανάτου του Λευτέρη Λεσγίδη έκανε γνωστή ο επί σειρά ετών φίλων του Γιάννης Καραβασίλης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά για την Εορδαία» έγραψε στο προφίλ του:

«Η κοινωνία της Εορδαίας και της Δυτικής Μακεδονίας έγινε φτωχότερη. Έφυγε από την ζωή πριν 10′, ο καρδιακός φίλος μου ο Λευτέρης Λεσγιδης. Η θλίψη μας μεγάλη. Έφυγε ένας καλός άνθρωπος, ένας ευαίσθητος φίλος, με Ήθος και χαρακτήρα ανθρώπινο. Ένας αγωνιστής με κοινωνική προσφορά, με αλληλεγγύη, στον συνάνθρωπό. Ας είναι ελαφρύ το χώμα, καλό παράδεισο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αγαπημένε φίλε μου δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις»

Ο πρώην Νομάρχης Κοζάνης Πάσχος Μητλιάγκας αποχαιρέτησε τον Λευτέρη Λεσγίδη με το εξής μήνυμα: «Καλό ταξίδι Λευτέρη και καλόν παράδεισο. Από σένα θα μας μείνει το διαρκές χαμόγελό σου, το καλοσυνάτο του χαράχτηκα σου και το αδιάλειπτο ενδιαφέρον σου και η ενασχόληση σου με τα κοινά».

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας για το θάνατο του Λευτέρη Λεσγίδη 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα Λευτέρη Λεσγίδη που επί σειρά ετών διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος, ομόφωνα τα παρακάτω :

  1. Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στους οικείους του εκλιπόντος.
  2. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και στην αμέσως επόμενη τακτική συνεδρίαση.
  3. Αντί στεφάνου στη μνήμη του εκλιπόντος να διατεθεί ποσό το οποίο θα εξειδικευθεί από την οικονομική επιτροπή και θα διατεθεί στον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ ΠΔΜ.
  4. Να παραστούν εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος.
  5. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  6. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

 

Συλλυπητήριο μήνυμα από την ΝΕ Κοζάνης του ΚΙΝΑΛ

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος Λευτέρη Λεσγίδη.

Ο Λευτέρης Λεσγίδης κόσμησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα δημόσια πράγματα της Εορδαίας και του Νομού Κοζάνης με το ήθος και τη δράση του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει».

 

Συλλυπητήριο από την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατο ενός ανθρώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Λευτέρη Λεσγίδη.

Ο Λευτέρης Λεσγίδης υπηρετώντας  με ήθος και εντιμότητα επί σειρά ετών την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διετέλεσε επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος του Δ. Εορδαίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων Ν. Κοζάνης.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

Μοιραστείτε την είδηση