Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Βαγγέλη Πλοιαρίδη στο Μουσείο Πτολεμαΐδας

2 Min Read

Μία από τις μεγαλύτερες Εκθέσεις που φιλοξένησε το Μουσείο Πτολεμαϊδας , εγκαινιάστηκε σήμερα Τρίτη 6-6- 2017 το απόγευμα, παρουσία τοπικών φορέων και φίλων των καλών τεχνών.

Πρόκειται για την Έκθεση με θέμα: «Ένα ταξίδι , κανένας προορισμός» του διακεκριμένου Ζωγράφου Βαγγέλη Πλοιαρίδη με έργα της τελευταίας δεκαετίας , ενώ η διάρκειά της θα είναι έως 30 Ιουνίου 2017.

Να σημειωθεί ότι τα έργα της έκθεσης αποτέλεσμα ταξιδιών του Βαγγέλη Πλοιαρίδη σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου (Λατινική Αμερική, Αφρική και Ασία ),είναι αντιπροσωπευτικά της εξέλιξης της δουλειάς του καλλιτέχνη.

Ταξιδεύει και συναρμολογεί τις ιδέες του εν κινήσει. Άλλες φορές μετακινείται και άλλες εγκαθίσταται σε μικρά αυτοσχέδια στούντιο όπου η συγκίνηση η φαντασία και τα όνειρά του ανακατεύονται γόνιμα με προσωπικές απόψεις περί ζωγραφικότητας, με την ιστορία της τέχνης ,το χρώμα και το σχέδιο.

Δημιουργεί αρχικά ακουαρέλες η οποίες μεταφέρονται μετά σε ελαιογραφίες μεγάλων συνήθως διαστάσεων, υπό μορφή ιδιότυπου ημερολογίου.

«Τα έργα μου εμπνέονται από αυτά που ζω και αντιλαμβάνομαι κυρίως όταν ταξιδεύω , ενώ λειτουργούν σαν μία υπενθύμιση ότι αυτή η ζωή είναι κάτι το μη δεδομένο και πρέπει να της δώσουμε αξία» επεσήμανε ο ίδιος  ο δημιουργός , ο οποίος αναφερόμενος στο μέλλον της συγκεκριμένης τέχνης τόνισε πως η Ζωγραφική αντιστάθηκε στο χρόνο και αποτελεί ένα τρομερά ανθεκτικό μέσο για να μπορεί κανείς να εκφραστεί.

Υποδεχόμενος τον Βαγγέλη Πλοιαρίδη ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Πολυχρονίδης τον συνεχάρη για τα ιδιαίτερα έργα του ευχόμενος να συνεχίσει να υπηρετεί την τέχνη με την ίδια πάντα ευαισθησία και αξιοπρέπεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Πλοιαρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964.Σπουδασε στην ΣΚΤ του ΑΠΘ και το 1994 πήρε το Μάστερ από το Royall College of Art του Λονδίνου. Έχει λάβει υποτροφίες από το British council ,RTZ plc και Foulbright foundation. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στην Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, ενώ πραγματοποίησε πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έργα του βρίσκονται σε πολλά μουσεία όπως ,Μουσείο Φρυσσιρα,Museum of Modern Art Geneve,Foulbright Foundation κτλ

Μοιραστείτε την είδηση