Εγκρίσεις έργων στην περιοχή από το Πράσινο Ταμείο

1 Min Read

Την έγκριση έργων συνολικού προϋπολογισμού 19.961.018 € για την χρηματοδότηση έργων και δράσεων για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού αποτυπώματος σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη από το Πράσινο Ταμείο, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

Μεταξύ αυτών είναι δύο αρδευτικά στην ΠΕ Φλώρινας, η μελέτη αρδευτικού Χειμαδίτιδας ύψους 2.010.000€ και η μελέτη αρδευτικού Βεγορίτιδας με 2.530.000 €, με σκοπό την ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών άρδευσης που θα αντικαταστήσουν τις γεωτρήσεις και θα ωφελήσουν αφενός τους αγρότες και την αγροτική παραγωγή και αφετέρου το περιβάλλον και τα ευαίσθητα οικοσυστήματα της περιοχής των λιμνών.

Σημαντικό κομμάτι των εγκρίσεων καταλαμβάνουν οι ΤΟΕΒ της Δυτικής Μακεδονίας με έργα ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για την μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος, με στόχο το ρεύμα που παράγεται να μειώνει το κόστος των μελών.

Επίσης εγκρίθηκαν 874.000€, για τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός σύγχρονου κέντρου έρευνας βιοποικιλότητας με σκοπό την συστηματική καταγραφή, μελέτη και αξιοποίησης της μοναδικής βιοποικιλότητας της Δυτικής Μακεδονίας.

Όλγα Τουφεγγοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση