Εγκρίθηκαν €2,8 εκατ. για Προσφυγικό σε δήμους και περιφέρειες-90.000 ευρώ στο Δήμο Κοζάνης

2 Min Read
Εγκρίθηκε ποσό ύψους περίπου 2,8 εκατ. ευρώ προς δήμους και περιφέρειες που έχουν αναλάβει αυξημένες ευθύνες για τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος. Υπογράφηκε την Τρίτη με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης η χρηματοδότηση με το ποσό αυτό Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), οι οποίοι σηκώνουν το βάρος του Προσφυγικού όπως, μεταξύ άλλων, ο δήμος Ελληνικού στην Αττική, ο δήμος Παιονίας Κιλκίς στον οποίο βρίσκεται η Ειδομένη κ.ά.
Την άμεση ενίσχυση των δήμων και περιφερειών που έχουν να αντιμετωπίσουν σύνθετα ζητήματα από τη φιλοξενία, τη σίτιση αλλά και δράσεις για την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών, όπου έχουν φτάσει μετανάστες και πρόσφυγες, είχε προαναγγείλει στα μέσα Μαρτίου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Μάλιστα, λίγο αργότερα, στις αρχές Απριλίου, αναφέρθηκε στη δέσμευση αυτή -όχι μόνο για ενίσχυση με περίπου 2,8 εκατ. αλλά και για περαιτέρω χρηματοδότηση ΟΤΑ με άλλα 3 εκατ. ευρώ-, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Λάρισα με τους δημάρχους της Θεσσαλίας.
Μεταξύ άλλων, με 120.000 ευρώ θα ενισχυθεί ο δήμος Παιονίας ενώ ποσό 90.000 θα λάβει έκαστος εκ των δήμων Ελληνικού Αττικής, Καβάλας, Κοζάνης, Κιλκίς, Δέλτα Αξιού. Επίσης, θα χρηματοδοτηθούν ώστε να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες λόγω του προσφυγικού η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας (140.000 ευρώ), ενώ από 100.000 ευρώ θα λάβουν οι Περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου. Έχει προβλεφθεί παράλληλα η ενίσχυση της περιφερειακής ενότητας Καβάλας (90.000 ευρώ) και Δράμας (50.000 ευρώ).
Μοιραστείτε την είδηση