Εγκρίθηκε η μελέτη και προχωρά στη δημοπράτηση η επέκταση του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης- Η σχολική στέγη για μας είναι προτεραιότητα και το αποδεικνύουμε στην πράξη»

2 Min Read

Εγκρίθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης η μελέτη για την επέκταση του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης, προϋπολογισμού 1,6εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.
Συγκεκριμένα θα γίνει προσθήκη 7 νέων αιθουσών διδασκαλίας στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης. Το έργο θα εκτελεστεί στην Κοζάνη, επί των οδών Μιαούλη-Καραϊσκάκη -Σουλιωτών, σε οικόπεδο έκτασης 4.313,127 μ2. Η προσθήκη θα έχει υπόγειο και δύο ορόφους.
«Από το ξεκίνημα της θητείας μας είχαμε δεσμευτεί σε συνεργασία και με την Περιφέρεια να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της σχολικής στέγης στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση και να κατασκευάσουμε αίθουσες στο 13ο και 18ο Δημοτικό Σχολείο. Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε η μελέτη και ο τρόπος εκτέλεσης της επέκτασης του 13ου Δημοτικού, που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Η μελέτη έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και άμεσα ξεκινά η δημοπράτηση του έργου. Στο 18ο Δημοτικό έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες. Συνολικά μέσα στο 2019 θα έχουν προστεθεί 11 νέες αίθουσες στα σχολεία μας. Παράλληλα έχει ήδη εγκατασταθεί ο εργολάβος στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, προχωράμε σε βελτιώσεις στις αυλές των σχολείων και μια σειρά μικρότερων παρεμβάσεων στο σύνολο σχεδόν των σχολικών μονάδων. Επιπλέον είμαστε σε συζητήσεις με την Περιφέρεια για να καλύψουμε το μεγάλο κενό στην Τεχνική Εκπαίδευση.
Έχουμε πει πολλές φορές πως η βελτίωση των κτηριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων για μας είναι προτεραιότητα και είναι μια ακόμη δέσμευση μας που υλοποιείται» τόνισε σε δήλωση του ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Μοιραστείτε την είδηση