Εγκρίθηκε η πρόταση για τη μελέτη «Βελτίωση της επαρχιακή οδού από τη διασταύρωση ΕΟ Κοζάνης- Λάρισας μέσω Ρυμνίου έως Ελάτη και πρόσβασης στη μαρμαροφόρο περιοχή Τρανοβάλτου»

1 Min Read

Την έγκριση για την υποβολή πρότασης εκπόνησης μελέτης της πράξης «Βελτίωση επαρχιακής οδού από τη διασταύρωση ΕΟ Κοζάνης- Λάρισας μέσω Ρυμνίου έως Ελάτη και πρόσβασης στη μαρμαροφόρο περιοχή Τρανοβάλτου», εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της 21ης Δεκέμβρη 2021 η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια.

Η πρόταση, συνολικής αμοιβής ποσού 1.761.773,04€, θα υποβληθεί στο Ε.Π «Δυτ. Μακεδονία» ΕΣΠΑ 2014-2020.  Το προεκτιμώμενο κόστος κατασκευής του έργου ανέρχεται στο ποσό των 18.000.000,00€ .

- Advertisement -

Αντικείμενο των υπό εκπόνηση μελετών είναι η ωρίμανση του έργου βελτίωσης της οδοποιίας τμήματος της υφιστάμενης επαρχιακής οδού αρ.7 (Προσήλιο-Παλιουριά) της περιοχής του Δήμου Σερβίων από τη διασταύρωση της οδού Κοζάνη – Τριγωνικού (μέσω Ρυμνίου) διερχόμενη εντός των οικισμών Μικροβάλτου, Τρανοβάλτου και Λαζαράδων, μέχρι την είσοδο της Ελάτης συνολικού μήκους 19.960 μέτρα.

Η κατασκευή του έργου αυτού θα συμβάλει στη βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου και θα αναβαθμίσει τις οδικές συνθήκες της περιοχής των Σερβίων, παρέχοντας καλές συνθήκες κυκλοφορίας προς την Π.Ε. Γρεβενών και περαιτέρω εναλλακτική σύνδεση με τον οδικό Άξονα Ε65, που πρόκειται να κατασκευαστεί με τη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου επί της Εθνικής Οδού Γρεβενών-Καλαμπάκας με την ονομασία ΑΚ Αγιόφυλλου, Καρπερού.

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση